Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

E posibil ca razele gama să inverseze timpul! Ce misterios Univers mai avem…


Pe măsură ce o stea masivă se prăbușește într-o gaură neagră, ea transmite un semnal sub forma unor explozii de raze gama ultrastrălucitoare. Acum, oamenii de ştiinţă au descoperit ceva foarte ciudat cu privire la semnalele misterioase: par a inversa timpul!

Un nou studiu, publicat pe 13 august 2018 în revista „The Astrophysical Journal”, a constatat că aceste explozii de raze gama sunt inversate în timp, adică undele de lumină sunt expulzate într-un fel și apoi trimise din nou în ordine inversă. Cercetătorii spun că nu au nicio idee despre originea aceste semnale de raze gama inversate în timp, dar ei ştiu că fizica din jurul găurilor negre este atât de ciudată încât nimic nu poate fi exclus.

Exploziile cu raze gama sunt unele dintre cele mai mari explozii de energie detectate vreodată, strălucirea lor fiind de un milion de trilion de ori mai mare decât Soarele nostru. „Exploziile cu raze gama sunt cele mai luminoase surse cunoscute în natură, care produc mai multă energie decât orice altceva corp ceresc care emite lumină”, ​​a declarat autorul principal al studiului, Jon Hakkila, astrofizician.

Atunci când Hakkila şi echipa sa au analizat razele gamma, ei au observat că pulsul cel mai puternic al energiei cu raze gama are câteva pulsuri laterale mai mici. Fiecare puls – spun cercetătorii – are trei vârfuri distincte, atunci când lumina creşte si apoi descreşte în intensitate de câteva ori. Analizând datele, oamenii de ştiinţă au constatat că structura acestor vârfuri pare a fi ca reflecțiile într-o oglindă, adică părțile pulsurilor anterioare care au ieșit primele au fost ultimele pentru impulsurile ulterioare.

Atunci când s-au uitat la șase dintre cele mai strălucite explozii de raze gama detectate de Observatorul Compton de Raze Gama, specialiştii au constatat că exploziile de raze gama conțin semnături luminoase inversate în timp. Cu alte cuvinte, „toate au acest model de strălucire care fluctuează și apoi se întoarce în timp”, a spus Hakkila.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com


Lasă un comentariu