Unicornul sau inorogul, animalul mitologic cu puteri miraculoase şi cu un corn în frunte, chiar a existat cu adevărat, nu doar în basme! Oamenii de ştiinţă nord-coreeni au descoperit mormântul unui inorog călărit de un celebru rege antic!

  •  
  •  
  •  
  •  

unicornUnicornul (sau inorogul) este un animal mitologic, fiind reprezentat ca un cal alb cu un corn în mijlocul frunţii. Legendele descriu acest corn ca având puteri miraculoase, vindecând bolile, curăţând răul şi dând viaţă.

Deşi pare a fi un mit, nu aceeaşi părere o au şi oamenii de ştiinţă din Coreea de Nord. Recent, agenţia nord-coreeană de ştiri (KCNA) a relatat faptul că oamenii de ştiinţă nord-coreeni au găsit locaţia locului de înmormântare a unicornului călărit de regele Dongmyeong, părintele fondator al Regatului vechi coreean de Goguryeo (37 î.Hr. -668 d.Hr.).

Mormântul inorogului a fost redescoperit în apropierea unui templu din capitala Phenian, cu o piatră dreptunghiulară deasupra, având gravate cuvintele „Vizuina unicornului” la intrare. Ştirea KCNA nu a oferit alte dovezi cu privire la existenţa unicornului regal. „Descoperirea dovedeşte că Phenian-ul a fost capitala Coreeii antice şi a regatului Goguryeo”, a declarat Jo Sung Hui, director al Institutului de Istorie al Academiei Naţionale de Ştiinţe al Coreeii de Nord.

Biografia regelui Dongmyeong este pe jumătate istorie, pe jumătate mit. Astfel, legenda spune că el s-ar fi născut născut dintr-un ou impregnat de lumina soarelui; când a ajuns în puterea vârstei, el a unit triburile rămase în dezordine după prăbușirea dinastiei chineze Han. Linia sa a domnit peste peninsula coreeană vreme de șapte secole.

P.S. Eu întotdeauna am avut încredere în legende şi basme, marea majoritatea dintre ele descriind adevărul, chiar dacă uneori metaforic; însă noi, oamenii, nu am ştiut niciodată să le luăm în serios şi să le interpretăm cum trebuie. Aşa cum vechile basme vorbesc de „balauri” sau „dragoni” (care chiar au existat în trecutul îndepărtat al omenirii), la fel au existat şi inorogii, căci în prea multe basme şi legende îi întâlnim.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner