Orgoni Crystal

 

Stomatologii dau faliment!? Oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit un “gel magic”, care reconstruieşte dinţii deterioraţi

939
blank
Foto: authoritydental.org (Commons Creative – free)

O echipă de oameni de știință chinezi spune că a găsit în cele din urmă o modalitate prin care să refacă în mod natural smalțul dinților. În mod normal, smalțul dinților nu mai crește odată ce s-a spart sau s-a uzat, motiv pentru care medicii stomatologi acoperă golurile cu umpluturi artificiale. Dar, cercetătorii de la Universitatea Chineză din Zhejiang și de la Institutul de Cercetări Jiujiang au dezvoltat un gel despre care se spune că poate ajuta dinții șoarecilor să îşi refacă smalțul în 48 de ore, potrivit cercetărilor publicate în revista “Science Advances”.

Încă mai există un drum lung de parcurs până ca gelul să poată fi folosit în medicina umană, dar acesta este un semn promițător că stomatologia regenerativă ar putea vindeca într-o zi cariile dentare. Aceasta nu este prima încercare de a “păcăli” dinții pentru a regenera smalțul pierdut: oamenii de știință au dezvoltat deja vaccinuri și au folosit celule stem care obligă șoarecii de laborator să îşi refacă dinţii.

Problema este că smalțul natural al oamenilor este de 400 de ori mai gros decât cel crescut cu ajutorul noului gel. Deci, încă mai sunt multe de făcut, dar rezultatele cercetătorilor chinezi constituie un bun început.

După ce testele pe șoareci se vor încheia cu succes, echipa de oameni de știință intenționează să testeze efectiv gelul pe oameni, urmărind modul în care noul smalț se păstrează în timp.