Descoperire medicală de excepţie: două mutaţii genetice care blochează durerile şi îmbunătăţesc vindecarea rănilor


Rezultatele, publicate în martie 2019 în revista „British Journal of Anesthesia”, au dezvăluit două mutaţii genetice care au suprimat simultan durerea si anxietatea şi au îmbunătăţit vindecarea rănilor şi pierderea memoriei.

Prima mutație diminuează activitatea unei gene numită FAAH, care este esențială pentru reglarea senzației de durere, a stării de spirit și a memoriei. Cea de-a doua descoperire, totuși, i-a surprins pe cercetători. Acesta a fost numită „FAAH-OUT”,  și, în timp ce oamenii de știință credeau anterior că era o „genă-gunoi”, care nu era funcțională, acum ei cred că acționează ca un buton de volum în ceea ce privește durerea, starea de spirit și memoria.

Cercetătorii spun că descoperirea ar putea ajuta să scoată la lumină rolului geneticii în managementul durerii, şi asta pentru că există pe această planetă mai mulţi oameni care au această mutaţie ce îi împiedică să simtă durerile.

„Implicaţiile pentru aceste constatări sunt imense”, a declarat Devjit Srivastava, co-autor al lucrării. Constatările indică o posibilă descoperire a unui inhibator de durere, care ar putea fi folosit cu succes în durerile post-chirurgicale, precum şi în accelerarea vindecărilor rănilor.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO