Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Descoperire misterioasă a cercetătorului Vasile Rudan în Munţii Buzăului, în anul 1979: o scenă foarte veche, desenată într-o grotă, în care se arată că Terra a fost atacată de o navă spaţială, dar două rachete o interceptează!


În revista „Flacăra” nr. 6/1287, din 7 februarie 1980, se poate citi un interviu semnat de ziaristul Nicolae Cristache cu pasionatul cercetător Vasile Rudan, publicat sub titlul „Imagini despre un război cosmic într-o grotă dinaintea epocii fierului?” Din cele declarate de Vasile Rudan, se pare că în anul 1979 el a organizat o expediție formată din elevii Studioului de Artă Cinematografică a Casei Corpului Didactic din București, o expediţie botezată ca „Burebista – 2050”. Ideea i-a venit în urma unei discuții avute cu unul din elevii săi pe când filma la Muzeul de Istorie, secția de istorie veche. Elevul îl întrebase pe V. Rudan dacă există vreo metodă modernă prin care se puteau depista locuri unde au existat așezări vechi omenești și care au fost îngropate, de-a lungul timpului, sub sol. O asemenea metodă se descoperise și ea consta în prelucrarea pe cale de laborator a informației de culoare existente în vegetația solului.

La scurt timp, Vasile Rudan va afla de la un bătrân, pe nume Toader Dumitru, o ciudată legendă despre „Tărâmul Luanei”. Profund impresionat de cele aflate, Vasile Rudan a luat hotărârea să cerceteze zona legendară aflată nu departe de munții din apropierea Buzăului. Aici își va instala un laborator improvizat. Împreună cu membrii expediției, el a reușit să filmeze întreaga zonă a legendarei Luana.

Întorși la București, membrii expediției au developat întregul material și l-au supus unei investigații minuțioase, în vederea descoperirii unor eventuale anomalii nenaturale în sol. Surpriza nu s-a lăsat mult timp așteptată. Săpăturile de sondaj au dus la descoperiri interesante care confirmau că într-adevăr expediția se afla în fața unei așezări vechi umane. Obiectele descoperite au fost clasificate pe o lungă perioadă, începând din „epoca pietrei cioplite” până în mileniul I d.Hr. Ceea ce pare că nu se încadra unei recunoașteri a arheologiei oficiale a fost descoperirea unui mare număr de tuburi executate dintr-un material ce conținea oxizi metalici. Tuburile, conform descrierii date de membrii expediției, au fost puse în sol sub forma unui radiator și ele se aflau în stratul aparținând epocii pietrei șlefuite!

Dar, cea mai impresionantă descoperire avea să fie într-o grotă unde pe pereți se aflau gravate scene de-a dreptul fantastice. Vorbind despre aceste scene, Vasile Rudan spune: „Dinspre stele. Terra este atacată de o navă spațială propulsată de un lung jet de flăcări. În întâmpinarea ei, de la sol, pornesc două rachete de interceptare. În fața navei cosmice (stânga) este un arc întins, cu săgeata îndreptată spre vehiculul spațial”.

Toate aceste scene au fost fotografiate și filmate de membrii expediției conduse de V. Rudan. Ceea ce a urmat a fost specific acelei perioade: întregul material descoperit și probabil și filmele au fost donate Muzeului Militar Central din București. Vasile Rudan i-a destăinuit reporterului că va intenționa în vara anului 1980 să facă din nou o expediție în acele locuri și a promis să vină cu alte noutăți. Însă, ulterior nu s-a găsit nicio relatare care să confirme că o asemenea expediție a mai avut loc. Oare expediţia s-a efectuat, dar totuşi totul a fost secret?


Lasă un comentariu