Cele 21 nume ale planetei X… În afară de Nibiru, avem şi Iehova (!!), Lucifer, Pasărea Phoenix sau „Steaua albastră Blue Katchina”


planeta X 77Planeta X este una dintre marile enigme ale omenirii. Există o planetă uriaşă, mare cât Jupiter, care aparţine de sistemul nostru solar, dar care are o orbită foarte lungă şi retrogradă, astfel încât ea apare în apropierea Pământului odată la câteva mii de ani? Acum 30 de ani, când ea a fost confirmată aproape oficial pentru prima dată (vezi ştirea https://www.lovendal.ro/wp52/stirea-originala-din-1983-despre-descoperirea-planetei-x/), entuziasmul în rândul oamenilor de ştiinţă era mare. Apoi, deodată, brusc, nu s-a mai vorbit de planeta X în rândurile academice, ca şi cum ar exista un fel de conspiraţie a tăcerii… Dar, planeta X e cunoscută de mii de ani în istoria veche a omenirii. În acest articol (care e ca o ipoteză, nu ca un adevăr absolut!) vom trece în revistă toate numele sub care apare planeta X în diferite civilizaţii ale lumii:

* „A 12-a planetă” sau Nibiru – sumerienii;

* Marduk, „Regele cerurilor”, „Marele corp ceresc” – babilonienii şi mesopotamienii;

* „Globul înaripat” – vechii evrei (i-au spus aşa, datorită lungii sale orbite printre stele);

* Apep, Seth – vechii egipteni;

* Thyphon, Nemesis – vechii greci;

* „Lordul celestial Shiva”, „Zeul distrugerii” – vechii indieni;

* Gung-Gung, „Marele negru”, „Dragonul roşu” – vechii chinezi;

* „Pasărea Phoenix” – fenicienii;

* Iehova – vechii evrei (aici e o adevărată surpriză!);

* Quetzalcoatl – mayaşii;

* Lucifer, Absintos – în Biblie, conform Apocalipsei lui Ioan (8:10-11): „10. Şi a trâmbiţat al treilea înger, şi a căzut din cer o stea uriaşă, arzând ca o făclie, şi a căzut peste izvoarele apelor. Şi numele stelei se cheamă Absintos. Şi a treia parte din ape s-a făcut ca pelinul şi mulţi dintre oameni au murit din pricina apelor, pentru că se făcuseră amare”;

* „Steaua albastră Blue Katchina” – indienii hopi.

Oare toate civilizaţiile vorbeau despre aceeaşi planetă X?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock