Cele 21 nume ale planetei X… În afară de Nibiru, avem şi Iehova (!!), Lucifer, Pasărea Phoenix sau „Steaua albastră Blue Katchina”


planeta X 77Planeta X este una dintre marile enigme ale omenirii. Există o planetă uriaşă, mare cât Jupiter, care aparţine de sistemul nostru solar, dar care are o orbită foarte lungă şi retrogradă, astfel încât ea apare în apropierea Pământului odată la câteva mii de ani? Acum 30 de ani, când ea a fost confirmată aproape oficial pentru prima dată (vezi ştirea https://www.lovendal.ro/wp52/stirea-originala-din-1983-despre-descoperirea-planetei-x/), entuziasmul în rândul oamenilor de ştiinţă era mare. Apoi, deodată, brusc, nu s-a mai vorbit de planeta X în rândurile academice, ca şi cum ar exista un fel de conspiraţie a tăcerii… Dar, planeta X e cunoscută de mii de ani în istoria veche a omenirii. În acest articol (care e ca o ipoteză, nu ca un adevăr absolut!) vom trece în revistă toate numele sub care apare planeta X în diferite civilizaţii ale lumii:

* „A 12-a planetă” sau Nibiru – sumerienii;

* Marduk, „Regele cerurilor”, „Marele corp ceresc” – babilonienii şi mesopotamienii;

* „Globul înaripat” – vechii evrei (i-au spus aşa, datorită lungii sale orbite printre stele);

* Apep, Seth – vechii egipteni;

* Thyphon, Nemesis – vechii greci;

* „Lordul celestial Shiva”, „Zeul distrugerii” – vechii indieni;

* Gung-Gung, „Marele negru”, „Dragonul roşu” – vechii chinezi;

* „Pasărea Phoenix” – fenicienii;

* Iehova – vechii evrei (aici e o adevărată surpriză!);

* Quetzalcoatl – mayaşii;

* Lucifer, Absintos – în Biblie, conform Apocalipsei lui Ioan (8:10-11): „10. Şi a trâmbiţat al treilea înger, şi a căzut din cer o stea uriaşă, arzând ca o făclie, şi a căzut peste izvoarele apelor. Şi numele stelei se cheamă Absintos. Şi a treia parte din ape s-a făcut ca pelinul şi mulţi dintre oameni au murit din pricina apelor, pentru că se făcuseră amare”;

* „Steaua albastră Blue Katchina” – indienii hopi.

Oare toate civilizaţiile vorbeau despre aceeaşi planetă X?

 


Lasă un comentariu