„Avem la dispoziţie 108 vieţi pentru a ne autorealiza; dacă nu reuşim, intrăm în lumile infernale” – consideră părintele gnosticismului modern, Samael Weor


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Samael Aun Weor (1917 – 1977), născut Victor Manuel Gomez Rodriguez, cetățean columbian și mai târziu mexican, a fost autor, lector și fondator al „Mișcării Gnostice Universale”. Este considerat a fi „părintele gnosticismului modern”, având ca suport stiințific în domeniul ezoterismului autentic peste 70 de lucrări scrise și multe conferințe dictate și înregistrate.

Într-una din cărţile sale el vorbeşte despre faptul că fiecare suflet uman are la dispoziţie 108 vieţi (reîncarnări) în care are posibilitatea să se autodesăvârşească. Dacă la sfârşitul acestor 108 vieţi nu va reuşi acest lucru, atunci el va reveni la regnul mineral, având la dispoziţie 3.000 de cicluri. Citez din Samael Aun Weor:

* Am repetat până la saturație, în toate aceste conferințe, că fiecăruia dintre noi i se acordă întotdeauna 108 existențe. Este clar că, odată terminat ciclul de vieți succesive, dacă nu am obținut Autorealizarea Intimă a Ființei, ne rotim cu roata Arhanghelului Hariton, coborând în Regatul Mineral Scufundat.

* Oricărei creaturi care pătrunde în regnul homunculilor raționali i se atribuie întotdeauna 108 existențe, cum am spus-o deja până la saturație; dar acela care eșuează, acela care nu obține Autorealizarea Intimă în cadrul ciclului de existențe care i s-au atribuit, încetează să se întoarcă sau să se reîncorporeze în organisme umane și se duce să involueze în străfundurile Pământului, în Infradimensiunile Naturii.

* Deja am spus mult, am afirmat în aceste discuții ceea ce înseamnă coborârea în Lumile Infernale; chiar am subliniat faptul că odată terminat ciclul celor 108 vieți care se alocă fiecărui Suflet, dacă nu ne-am Autorealizat intrăm în Lumile Infernale.


Lasă un comentariu