Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Să scăpăm lumea de călugări şi maeştri şarlatani! Aşa se întâmplă în India

129

Guru indianAtunci când un guru tantric celebru pretinde că el poate omorî pe oricine la televizor, folosindu-se doar de puterile sale magice, mulţi telespectatori au fost copleşiţi de teamă sau au încuvinţat fără rezerve. Dar răspunsul lui Sanal Edamaruku a fost diferit. “Haide, ucide-mă”, a spus el. Cine e acest Edamaruku? Este preşedintele Asociaţiei Raţionaliştilor Indieni, asociaţie care nu crede deloc în existenţa vreunei puteri supranaturale. Gurul tantric, Pandit Surender Sharma, a fost de acord să-l ucidă în direct, la TV, pe dnul Edamaruku. Milioane de telespectatori au urmărit, cu sufletul la gură, emisiunea în direct, pentru a vedea dacă marele guru reuşeşte să-l ucidă cu puterile magice pe şeful ateiştilor indieni.

Mai întâi, maestrul tantric a incantat câteva mantre, apoi a stropi nişte apă pe victima sa. Deşi a încercat să-i ciugulească părul, să-i preseze tâmplele, dl Enamaruku era încă viaţă, zâmbind în faţa camerelor de luat vederi şi râzând de maestrul tantric care deveni furios că puterile sale magice au dat greş. Acesta din urmă era terminat, complet distrus.

A raţionaliza India nu e un proces uşor. Sutele de milioane de indieni, cuprinşi de sărăcie şi foamete, îşi încredinţează minţile unor credinţe şi tradiţii, din care unele dintre ele sunt cât se poate de stupide. Oricum, dl. Edamaruku şi-a încredinţat toată viaţa sa demascării şarlatanilor – de la fakirii care levitează, până la maeştrii yoga realizatori de emisiuni TV. El a avut o lună încărcată, cu un guru arestat pentru prostituţie, altul prins într-un scandal, un al treilea răpind o femeie-discipol, iar un al patrulea a cauzat o panică ce a ucis 63 de oameni. Foarte recent, cel mai popular maestru yoga indian, Baba Ramdev, a anunţat că doreşte să creeze un nou partid politic, promiţând să cureţe India de corupţie, şi să introducă pedeapsa cu moartea pentru….uciderea vacilor! Mai apoi, poliţia indiană a arestat un cuplu în statul indian Maharashtra, având suspiciunea că ar fi ucis 5 băieţi, urmând sfatul unui maestru tantric care le-a spus că acest sacrificiu ar ajuta cuplul infertil să aibă proprii copii.

“Scopul imediat este să opresc aceşti guru şarlatani”, a declarat dnul Edamaruku. “Vreau ca oamenii să-şi ia propriile decizii, iar ei să nu fie ghidaţi de ignoranţă, ci de cunoaştere”. El a mai spus că visul său este să vadă o societate post-religioasă, dar nu ştie cât va mai dura până se va ajunge la acest nivel.

Orgoni Crystal