Misterul ceţii verzi din Triunghiul Bermudelor – este această ceaţă o formă de călătorie în timp?


Cei pasionaţi de mistere cunosc deja cazurile de dispariţie de avioane şi nave din „Triunghiul Bermudelor” (despre acest subiect, oricum am discutat de mai multe ori pe site).

Dar, uneori, navele şi avioanele întâlnesc în zona Bermudelor o ceaţă verzuie, pe care, atunci când nu este bruiat, radarul instalat pe vase, sau staţiile panoramice de la bordul avioanelor, o înregistrează ca fiind un obstacol solid.

În apropierea „ceţei verzui”, o serie de aparate de bord nu mai funcţionează normal, iar acumulatorii se descarcă. Când se ridică, „ceaţa verzuie” formează nori care au forme geometrice distincte, „de-a dreptul fascinante” – spune un martor. Iar, în acei nori „fascinanţi” dispar avioane.

Se pare că, pe lângă calităţile enunţate mai sus, „ceaţa verzuie” şi norii cărora le dă naştere, au proprietatea de a face posibilă „ieşirea din timp” pentru navele şi avioanele care străbat straniile formaţiuni. Doctorul Jim Thorne a filmat o furtună neobişnuit de puternică în zona Triunghiului – la 75 mile nord-est de Bimini. La developarea filmului s-a văzut înregistrată limpede pe peliculă o veche goeletă cu pânze clătinându-se pe valuri, la nici 50 de metri de New Freedom, şi pe care nimeni n-a observat-o cu ochiul liber.

Se curbează timpul în norii cei verzui, proiectând în viitor, prezent, imagini din trecut ? Dacă timpul, conform accepţiunii pe care Einstein o dă noţiunii, este într-adevăr o formă specială a unui spaţiu energetic, şi acel spaţiu bizar se converteşte uneori sub forme pe care noi le percepem (şi) ca, simplu, câmpuri electromagnetice? Să fie oare ceaţa verde un fel de „acumulări de timp” sesizate de noi sub aspectul unei bizare concentrări de energie ?