Un fort din Evul Mediu întunecat, construit de misterioşii „oameni pictaţi”, a fost descoperit în Scoţia


Un fort ce are o vechime mai mare de 1.000 de ani, datând din vremea regelui Alfred cel Mare, a fost descoperit în Scoția. Fortul antic a fost construit de „Picţi”, o confederație liberă de triburi care au trăit în Scoția în Evul Mediu. Fortul era probabil o sursă importantă de putere pentru Regatul Picţilor între anii 500 și 1000 d.Hr. În anii 1800, un oraș a fost construit pe vechea cetate, cunoscută sub numele de Fort Burghead, iar majoritatea arheologilor au crezut că ultimele urme ale fortului au fost distruse atunci.

Cu toate acestea, noi săpături arheologice dezvăluie structuri majore ascunse sub oraș, inclusiv o monedă rară care datează din perioada regelui englez Alfred cel Mare.

„În urma resturilor din secolul al XIX-lea, am început să găsim rămășițe pictitice semnificative”, a spus Gordon Noble, șeful Departamentului de Arheologie de la Universitatea din Aberdeen, Scoția. „Se pare că am găsit o casă în picioare. Acest lucru este important deoarece Burghead este probabil unul dintre cele mai importante centre regale din Regatul Picţilor de Nord”.

Până în prezent, aproape nimic nu a supraviețuit culturii misterioase a Picţilor. Romanii sunt cei care i-au menționat prima dată pe Picţi, care înseamnă „oameni pictaţi”, probabil datorită tatuajelor lor distinctive folosite. Cu toate acestea, se ştie foarte puţin despre Picţi, iar o mare parte din ceea ce știu istoricii despre istoria timpurie a Picţilor provine din povestirile scriitorilor romani, cum ar fi Eumenius.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com


Lasă un comentariu