Arheologii germani au găsit o sabie din epoca bronzului atât de bine conservată încât „aproape încă străluceşte”! Cică oamenii din vechime erau proşti…


O sabie de bronz fabricată în urmă cu mai bine de 3.000 de ani și care este atât de bine conservată încât „aproape încă strălucește” a fost descoperită în Germania. Sabia, care are un mâner octogonal, provine dintr-un mormânt antic din Nordlingen, în care trei persoane au fost îngropate alături de mai multe obiecte de bronz.

Oficialităţile spun că sabia, despre care se crede că datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea î.Hr. – mijlocul epocii bronzului – a fost găsită în timpul săpăturilor efectuate la Nordlingen, o localitate situată între Nurnberg și Stuttgart, în sudul Germaniei.

Profesorul Mathias Pfeil, șeful biroului de stat bavarez pentru conservarea monumentelor istorice a declarat: „Sabia şi obiectele din mormânt încă mai trebuie să fie examinate, astfel încât arheologii noștri să poată clasifica această descoperire. Dar putem spune deja că starea ei de conservare este extraordinară. O descoperire ca aceasta este foarte rară”. Este neobișnuit să găsim săbii din acea perioadă, dar iată că arheologii au avut noroc.

Epoca bronzului din Europa de Vest este renumită pentru metalurgia sa avansată și munca pricepută a metalurgiștilor, iar această sabie este un exemplu uimitor în acest sens. Metalurgia a jucat un rol esențial în dezvoltarea societăților și în avansarea tehnologiei. Această epocă, care a durat între 2500 î.Hr. și 800 î.Hr., a fost caracterizată prin utilizarea pe scară largă a bronzului, un aliaj pe bază de cupru, pentru crearea de unelte, arme și alte obiecte esențiale.

Designul unic reflectă expertiza și arta creatorului său. Săbiile octogonale ca aceasta au fost fabricate exclusiv de fierari foarte pricepuți. Mânerul, fixat de lamă cu două nituri, folosind o tehnică cunoscută sub numele de turnare suprapusă, prezintă o măiestrie remarcabilă. În mod surprinzător, în ciuda funcționalității sale aparente, lama nu prezintă semne vizibile de uzură sau urme de tăiere, ceea ce sugerează că ar fi putut servi unui scop ceremonial sau simbolic.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): blfd.bayern.de

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock