De ce Venus străluceşte pe cer atât de tare, în aceste zile? Totul e legat de cutremurul care a avut loc în această dimineaţă în Vrancea?


Aseară, când mergeam prin oraş, am observat o stea neobişnuit de strălucitoare, chiar suspect de strălucitoare. Da, e vorba de planeta Venus, care se pare că e extrem de „aprinsă” în aceste zile. Şi asta, conform astronomilor, s-ar datora faptului că Venus trece în perioada aceasta printr-o fază, exact ca fazele Lunii.

Despre acest Venus neobişnuit de strălucitor am vorbit şi în ianuarie 2012 (Venus în flăcări? Într-o seară am rămas surprins cât de tare poate să strălucească Luceafărul), dar şi în noiembrie 2013 (De ce planeta Venus străluceşte atât de tare în ultima perioadă? Unii spun că nu e Venus, ci un corp ceresc misterios şi necunoscut!). Unii au considerat în acele momente că ar fi vorba de un corp ceresc necunoscut şi nu de Venus!

Pe de altă parte, foarte interesant e faptul că azi, 31 ianuarie 2020, un cutremur de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în România, în zona Vrancei, la ora 3:26 dimineaţa. Există vreo legătură între strălucirea extraordinară a planetei Venus şi acest cutremur din România? Totul să fie doar o simplă coincidenţă?

Dar, au vreo legătură corpurile cereşti în producerea cutremurelor de pe Terra? Într-un articol din 2018 (EXCLUSIV! Un amator propune o teorie revoluţionară privind predicţia cutremurelor! Totul depinde de poziţia Soarelui şi Lunii…), vorbeam despre o teorie revoluţionară al unui amator, care crede că toate cutremurele se produc în funcţie de poziţia Soarelui şi a Lunii.