De ce planeta Venus străluceşte atât de tare în ultima perioadă? Unii spun că nu e Venus, ci un corp ceresc misterios şi necunoscut!


Venus 3De vreo 2 zile, seara observ că planeta Venus e din ce în ce mai strălucitoare. Şi nu doar eu. Am găsit pe mai multe forumuri aceeaşi idee: Luceafărul străluceşte din nou prea tare! Spun „din nou”, pentru că cititorii mai vechi ai acestui site îşi aduc aminte cu siguranţă că am mai scris un subiect asemănător acum aproape doi ani (vezi articolul: Venus în flăcări? Într-o seară am rămas surprins cât de tare poate să strălucească Luceafărul). Dar, de data aceasta, am pus mâna pe aparatul foto şi am făcut câteva fotografii, precum şi un mic filmuleţ pe care îl puteţi vedea la finalul articolului.

Site-ul NBC ne spune că Venus e atât de strălucitor în perioada aceasta trece printr-o fază, exact ca fazele Lunii. O explicaţie pe care eu nu o prea cred. Să vedem părerile unor utilizatori dintr-un forum din Statele Unite:
* „Planeta Venus este extrem de strălucitoare din Denver”;
* „Venus a strălucit foarte tare în ultima perioadă. Eu sunt din New York şi mă aflu în partea nordică a oraşului şi când mă uit la Venus îmi vine să spun: Uau!”;
* „Nu cred că am văzut vreodată Luceafărul atât de strălucitor. Mi se pare ciudat că NBC ne vorbeşte despre asta”;
* „Incredibil de luminos din Florida… şi aproape”;
* „De 40 de ani privesc cerul şi n-am văzut-o niciodată atât de strălucitoare. Nu cred că e aşa datorită unei „faze”… doar dacă acest eveniment are loc o dată la 100 de ani;
* „Sunt din nordul Californiei şi pot să spun că, atunci când mă uit la planetă, pare că pulsează şi vibrează”;
* „Venus-ul poate fi văzut chiar şi ziua, în lumina Soarelui”.

Priviţi imaginile de mai jos, precum şi videoclipul pe care l-am realizat astăzi. E foarte strălucitor, nu?

Venus 5

Venus 4Sunt unii care cred însă că această stea strălucitoare nu este Venus! Priviţi mai jos un videoclip al unui utilizator care demonstrează că e vorba de un corp ceresc necunoscut şi nu de Venus!


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO