Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Nu-mi vine să cred! Astronomii de la radiotelescopul ALMA au anunţat posibila descoperire a planetei X sau chiar a „Stelei Morţii”, de care v-am povestit de atâtea ori pe site! În sfârşit, recunosc şi ei!


planeta X steaua XRadiotelescopul interferometric ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array) a descoperit un nou obiect foarte aproape de Alpha Centauri, cel mai apropiat sistem stelar de Pământ. Acest obiect este situat la câteva arcsecunde de sistemul Alpha Centauri, astfel încât primul gând este, desigur, că ar putea fi o altă stea în cadrul acestui sistem (care, se ştie, că este format din 3 stele, având inclusiv cea mai apropiată stea de noi, Proxima Centauri). Totuşi, distanţa foarte mică (în termeni astronomici) de Alpha Centauri ar implica faptul că, dacă ar fi o stea pitică roşie, ea ar fi ușor vizibilă cu ajutorul telescoapelor şi chiar cu ochiul liber. Însă, o asemenea stea în acea locaţie, nu există!

Autorii descoperirii au luat apoi în considerare alte posibilități, şi anume că acesta ar putea fi un obiect din sistemul nostru solar. Însă, ALMA a făcut până în prezent doar două detecţii ale obiectului respetiv până acum, ceea ce este insuficient pentru a-i calcula orbita, presupunând că este un corp ceresc aparţinând sistemului nostru solar.

Acest obiect ar putea fi, de asemenea, o ipotetică stea pitică maronie aflată în Norul lui Oort, la 20.000 UA distanţă (de 20.000 de ori distanţa dintre Pământ şi Soare), dar, dacă ar fi fost aşa, ea ar fi trebuit să fi fost detectată de către nava spaţială NASA WISE, cea care a cartografiat în infraroşu toate obiectele din zona sistemului nostru solar.

Autorii mai speculează ca, probabil, strălucirea celor 3 stele din Alpha Centauri a ascuns și a împiedicat detectarea acestui obiect până acum. Pe de altă parte, dacă ar fi fost un obiect mai aproape de sistemul nostru solar, acesta ar putea fi un „Super Pământ” îndepărtat, o planetă de 1,5 ori mai mare decât Pământul și aflată la 300 UA distanță, mai departe decât orice obiect transneptunian observabil în prezent și prea vag pentru a fi detectat cu telescoapele optice sau chiar cu cele în infraroșu.

Sursa: http://arxiv.org/pdf/1512.02652.pdf

P.S. Foarte interesant e faptul că autorii lucrării mai sus menţionate ajung, la final, la următoarea concluzie: „Argumente simple ne conving că acest obiect nu poate fi o stea obișnuită. Cel mai probabil credem că obiectul face parte din sistemul nostru solar, fiind în mișcare progradă, putând fi un obiect transneptunian extrem („ETNO”, situat la minimum 100 UA), un „Super Pământ” (situat la minimum 300 UA distanţă) sau o stea pitică maro extrem de rece (situată la 20.000 UA)”. Ce înseamnă asta? Că ne aflăm la un moment de cotitură în istoria astronomiei, pentru că s-ar putea să se fi descoperit „oficial” planeta X sau steaua X (Nemesis sau „Steaua Morţii”), de care v-am vorbit de atâtea ori pe acest site. Eu cred că NASA ştie de mult de planeta X / „Steaua Morţii”, însă şi-a dat seama că adevărul nu mai poate fi ascuns multă vreme…


Lasă un comentariu