Oficialităţile şi cercetătorii îşi bat joc de noi!? O poză cu un cârnaţ ne este prezentată drept „o fotografie spectaculoasă a stelei Proxima Centauri, realizată de noul telescop NASA James Webb”


Un om de știință proeminent a fost nevoit să-și ceară scuze după ce a postat o fotografie cu cârnați, despre care susţinea că era o stea. Există un grup de oameni pentru care avem tendința de a-i admira atunci când vine vorba de a spune adevărul – este vorba de astrofizicieni; de aceea, ultimă farsă făcută de savantul francez Etienne Klein – director de cercetare la Comisia pentru Energie Atomică din Franța – nu a căzut bine la nimeni.

Totul a început pe 31 iulie 2022, când Klein a postat o fotografie pe contul său de Twitter care arată ceea ce părea a fi o fotografie a stelei Proxima Centauri (cea mai apropiată stea de Terra) făcută de noul telescopul spațial NASA James Webb. „Fotografie cu Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, situată la 4,2 ani lumină de noi. A fost luată de Telescopul Spaţial James Webb. Ce detalii… O lume nouă se dezvăluie zi de zi”, a scris el pe Twitter.

Adepții săi au fost inițial uimiți de detaliile din fotografie – până când s-a dezvăluit că imaginea nu înfățișa deloc steaua Proxima Centauri. Obiectul din imagine era de fapt o felie din carne de cârnați. Deloc surprinzător, această revelație nu a încântat deloc pe lume, iar Klein a fost forțat în cele din urmă să-și ceară scuze. El a mai indicat că farsa a căutat să-i încurajeze pe oameni „să se ferească de argumentele oamenilor în poziții de autoritate”.

De fapt, această farsă alimentează din nou teoriile conspiraţiilor conform cărora multe din imaginile astronomice care ni se prezintă ar fi de fapt lucrări realizate prin Photoshop.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock