Hieroglife misterioase găsite în mormântul unui Nephilim gigant din Ohio? Sau adevărul e altul…

  •  
  •  
  •  
  •  

Fotografia din acest articol este o ilustrare a tăbliței „Brush Creek”, despre care se vorbeşte în cartea din 1882 – „Istoria comitatului Muskingum, Ohio, cu ilustrații și schițe biografice ale bărbaților și pionierilor proeminenți” de J.F. Everhart. Tăbliţa Brush Creek este o placă plată, din gresie, care măsoară 40 cm lungime pe 35 cm lățime și 10 cm grosime. A fost descoperită în timpul săpăturilor făcute la Brush Creek, între 1879 și 1880, de către John F. Everhart și Asociația istorică Brush Creek.

Când a fost descoperită prima dată, părea a fi o piatră cu mai multe depresiuni circulare. La două luni după ce artefactul a fost descoperit, Everhart a anunțat că piatra era inscripționată cu „hieroglife, în principal grecești, amestecate cu hieroglife feniciene și etrusce”. Ce să caute un asemenea artefact în America? De asemenea, din cartea mai sus amintită mai aflăm că tăbliţa a fost îngropată alături de un schelet feminin de 2,5 metri înălțime, deci un gigant (sau mai precis, o gigantă). Ţinând cont de istoria hieroglifelor folosite pe această tăbliţă, s-ar putea data tăbliţa în jurul anului 425 î.Hr.

Dacă ar fi reală această descoperită, atunci ar fi una cu adevărat revoluţionară, putând fi mormântul unui… Nephilim (giganţii care sunt amintiţi de Biblie). Numai că specialiştii consideră că Tăbliţa Brush Creek este o fraudă. De ce? Pentru că J.P. Egan a intentat un proces împotriva lui Everhart pentru că nu i-a plătit banii care i s-au promis pentru că a ajutat la excavarea movilei și pentru că a făcut o hartă pentru „Istoria comitatului Muskingum”. În timpul procedurilor judiciare, Marshall Cooper, un alt membru al echipei de excavare, a mărturisit că i s-au promis 15 dolari pentru a sculpta inscripția pe tăbliţă și pentru a-i da „aspectul unei lucrări antice”. Oare să fie totul o discreditare a lui J.F. Everhart sau chiar tăbliţa e un simplu fals?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner