Un studiu ştiinţific interesant despre OZN-uri deasupra Ucrainei în anul 2022: obiecte misterioase care depăşesc de 829 de ori viteza sunetului!

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Un studiu care a fost realizat de astronomii de la Observatorul Astronomic Principal (MAO) al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, a folosit două stații meteorologice, situate în Kiev și în Vinarivka, pentru a cerceta cerurile în căutarea de obiecte zburătoare neidentificate. Având în vedere că Ucraina este o zonă de război, nu e neobişnuit că există o mulțime de avioane, drone și alte vehicule aeriene care frecventează cerul de deasupra țării, dar după cum se dovedește, cercetătorii au documentat „un număr semnificativ de obiecte ale căror natură nu este clară”.

Autorii lucrării descriu două categorii de obiecte: „cosmice” (care sunt obiecte foarte luminoase, mai strălucitoare decât cerul) și „fantome” (obiecte foarte întunecate, care apar negre pe cer). Aceste obiecte au fost detectate de nenumărate ori, adesea în grupuri de mai multe câteodată. Cercetătorii au înregistrat, de asemenea, că unele dintre ele se deplasează cu viteze considerabile.

Iată câteva din constatările specialiştilor ce au realizat acest studiu:

* Au fost detectate zboruri ale unor obiecte simple, de grup și escadroane.
* Unele obiecte luminoase prezintă o variabilitate regulată a luminozității în intervalul 10 – 20 Hz.
* Observațiile au permis detectarea unui obiect variabil, la o altitudine de 1174 km înălţime, cu o viteză de 282 km/s.
* Obiectele – fantome sunt observate în troposferă la distanțe de până la 10 – 12 km. Le estimăm dimensiunea de la 3 la 12 metri și viteze de până la 15 km/s.

E posibil ca unele dintre aceste obiecte ar putea fi operate de puteri străine, precum China, și ar putea fi „proiecte negre secrete” despre care nimeni nu știe nimic în prezent. Având în vedere evenimentele din Ucraina, nu este exclus ca China să opereze astfel de vehicule aeriene acolo. Foarte interesantă este viteza de 282 km/s, cu care se deplasa obiectul situat la 1174 km înălţime. Asta înseamnă o viteză enormă, care depăşeşte de 829 de ori viteza sunetului! (vedeţi convertorul online de viteze – unitjuggler.com/convert-speed-from-kms-to-Ma.html?val=282).

Sursa: studiul publicat pe arxiv.org pe 22 august 2022 – Unidentified aerial phenomena I. Observations of events / arxiv.org


  •  
  •  
  •  
  •  

Un comentariu la „Un studiu ştiinţific interesant despre OZN-uri deasupra Ucrainei în anul 2022: obiecte misterioase care depăşesc de 829 de ori viteza sunetului!”

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner