Trăim cu adevărat vremuri stranii: un halou strălucitor multicolor, în faţa unor nori, a apărut în China


Imagine: Jiaqi Sun / NASA / Facebook

Deasupra provinciei Yunnan din China, pe 6 septembrie 2022 a fost văzut ceva spectaculos. Semănând cu un halou strălucitor multicolor aflat într-o formațiune de nori întunecați, nu este greu de înțeles de ce acest spectacol impresionant a atras destul de mult atenția pe rețelele de socializare. O explicație pentru acest fenomen meteorologic remarcabil a fost publicată online de NASA, dar nu toată lumea a fost convinsă. Imaginea fenomenului a fost distribuită pe Facebook-ul NASA ca „Astronomy Picture of the Day” / „Imaginea astronomică a zilei”.

„În spatele acestui nor mai întunecat, se află un nor irizat de pileus, un grup de picături de apă care au o dimensiune uniform similară și astfel împreună difractează diferite culori ale luminii solare în cantități diferite”, este explicaţia NASA. „Formarea unui nor pileus rar, ce acoperă un nor cumulus comun este un indiciu că norul inferior se extinde în sus și s-ar putea transforma într-o furtună”.

Deşi explicaţia pare logică, unii utilizatori ai rețelelor sociale nu au fost convinşi de ea şi cred că există ceva suspect în legătură cu o astfel de formare neobişnuită de nori. Astfel au apărut mai multe teorii alternative: norul era un OZN sau o dovadă a unor teste guvernamentale secrete sau proiecte de geoinginerie.


Lasă un comentariu