Moliile gigant au invadat Malaezia: sunt peste tot! Din cauza vremii? Chinezii cred că moliile reprezintă sufletul celor decedaţi, aşa că nu trebuie deranjate!


molii gigantCine nu observă schimbările semnificative din această lume în care trăim, înseamnă că este cu adevărat orb… Uitaţi-vă, de exemplu, ce se întâmplă în Malaiezia: această ţară a început (de săptămânile trecute) să fie invadată de molii gigantice, aşa cum putem citi de pe BBC News! Ce semnifică acest lucru!?

Roiurile de insecte zburătoare au luat cu asalt, cu miile, orașele din întreaga țară. Ca într-o scenă dintr-un film de groază, pereții și suprafețele clădirilor din Malaiezia s-au umplut cu un număr mare de insecte înaripate, în ultimele săptămâni. În ciuda mărimii lor imense (au până la 16 cm în lungime), moliile sunt considerate inofensive, iar oficialii au subliniat că nu este nevoie ca lumea să se alarmeze.

„Moliile sunt, de fapt, prezente şi în alte perioade ale anului, dar în număr foarte mic, astfel încât acestea nu sunt, de obicei,  observate de către oameni”, a declarat specialistul în biologie, N Sivasothi.

Nu este clar de ce sunt destul de atât de multe în această perioadă şi de ce au dimensiuni atât de mari, dar experţii cred că ar putea fi ori din cauza condițiilor meteorologice favorabile, ori pentru că există o lipsă a prădătorilor naturali. Ele, de asemenea, sunt atrase de luminile orașului.

Unii oameni cred însă că moliile au semnificație spirituală sau superstițioasă. „În China, moliile sunt privite ca simboluri ale morții, deoarece reprezintă sufletele celor dragi decedaţi”, a declarat astrologul Cindy Wu. „De aceea, este interzis a ucide moliile sau a le deranja.”


Lasă un comentariu