Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Enigma Bestiei Marelui Lac din Suedia: chiar există o asemenea creatură?


Monstrul Marelui Lac din Suedia, denumit adesea „Storsjoodjuret” sau Monstrul Lacului Storsjo, este o creatură legendară despre care se spune că locuiește în adâncurile lacului Storsjon din regiunea Jamtland. Similar cu alți monștri de lac din întreaga lume, creatura este descrisă ca o creatură mare asemănătoare șarpelui sau dinozaurului, cu imense cocoașe care ies din apă. Legenda spune că prima vedere a lui Storsjoodjuret datează din secolul al XVI-lea și au fost raportate numeroase relatări de-a lungul secolelor.

Martorii susțin că au văzut o creatură care măsoară până la 7 metri lungime, cu un cap asemănător unui șarpe și un corp serpentin. Unii cred chiar că are capacitatea de a înota pe uscat.

Poveștile monstrului Marelui Lac au devenit o parte integrantă a folclorului local, atrăgând deopotrivă turiști curioși și cercetători. Eforturile de a capta dovezi definitive ale existenței creaturii au inclus scanări cu sonar, expediții și mărturii ale martorilor. Cu toate acestea, în ciuda credinței de durată în creatură, dovezile concrete au rămas evazive.

Indiferent dacă Storsjoodjuret este un produs al folclorului, al identificării greșite sau al unei specii reale necunoscute care pândește în adâncurile lacului Storsjon, monstrul continuă să captiveze imaginația localnicilor și ale vizitatorilor, adăugând un aer de mister peisajului pitoresc al Suediei. Vedeţi videoclipul de mai jos pe acest subiect:


Lasă un comentariu