Predicţii şocante din 1924 pentru anul 2024


Ei bine, suntem în 2024. Însă, cu exact 100 de ani în urmă, adică în 1924, un grup de vizionari a îndrăznit să-și imagineze cum va fi viața în 2024. Unele dintre profețiile lor au rămas neîndeplinite, în timp ce altele s-au dovedit a fi ciudat de exacte.

În 2024, va fi o nouă eră a păcii, cu ajutorul filmelor?

În 1924, mogulul filmului, DW Griffith, regizorul peliculei „Nașterea unei națiuni”, credea că filmele vor ajuta la deschiderea unei noi ere a păcii. „În anul 2024, cel mai important lucru pe care cinematograful îl va face va fi acela de a elimina de pe fața lumii civilizate toate conflictele armate. Imaginile vor fi cel mai puternic factor în apariția acestui lucru. Prin folosirea limbajului universal al filmelor, adevăratul sens al fraternității oamenilor va fi stabilit pe tot pământul”.

Prin magia filmelor, cetățenii britanici ar afla că japonezii sunt suflete înrudite, iar cetățenii francezi ar descoperi că americanii își împărtășesc valorile și idealurile: „Nu cred că peste o sută de ani imaginile vor fi avut timp să educe masele care să stea departe de discordie și nearmonie. Ceea ce vreau să spun este că până atunci, războiul, dacă va exista așa ceva, va fi purtat pe o bază strict științifică, cu elementul de distrugere fizică eliminat în întregime”.

Pericolul armelor avansate din 2024

La cealaltă extremă, profesorul Leo H. Baekeland, președintele Societății Americane de Chimie, se îngrijora în 1924 că armele futuriste ar putea distruge umanitatea într-o clipă. „Cele mai mari și mai bine protejate orașe, indiferent de dimensiunea sau distanța lor, vor fi expuse în mod continuu la distrugere. Moartea și tortura locuitorilor va avea loc indiferent dacă vor dormi în paturile lor noaptea sau dacă își vor citi ziarele în cluburile lor confortabile sau își spun rugăciunile în biserică. Nu va exista nicio modalitate de a proteja femeile sau copiii, bătrânii sau bolnavii”.

În 2024 vom mai avea dinţi? Cum vor arăta oamenii?

Arthur Dean, a cărui rubrică de sfaturi pentru părinți apărea în anii 1920 în ziarele din toată țara, îşi exprima îngrijorarea cu privire la obiceiurile alimentare: „Uneori mă întreb cum vor arăta și cum vor fi stomacurile noastre peste 100 de ani. Vom avea ceva dinți? Va fi vreo culoare pe fața noastră? Vor avea bărbații vreo înălțime despre care să vorbească sau vor fi toți graşi?”

Cum va fi jazzul în 2024?

În timp ce unii lideri religioși din SUA au acuzat jazz-ul în 1924 pentru promovarea imoralității în rândul tinerilor, violonistul clasic rus Paul Kochanski a apărat această muzică: „Jazz-ul este o forță puternică pentru dezvoltarea muzicii în America și peste o sută de ani va fi acceptată ca şi cea clasică. Nu îmi pot imagina cum poate cineva să spună că muzica de jazz americană este o forță distructivă. Consider o astfel de afirmație ca fiind complet ridicolă”.

Oraşele vor fi total schimbate în 2024

În 1924, arhitectul suedez Ben Bjorkson a prezis că metropolele americane vor demola porțiuni uriașe, pentru a modifica planurile arhitecturale ale orașelor construite inițial de oameni pentru care automobilul nu era decât un vis fantastic: „În orașul de peste o sută de ani, văd drumuri cu trei niveluri, autostrăzi prin inima orașului, zgârie-nori cu intrări pentru automobile de până la 15 niveluri, trotuare în mișcare și transportatori subterani de marfă care vor merge în toate direcțiile, deservind toate gările și cartierele de afaceri și care vor înlocui în mare măsură camioanele și vagoanele grele de astăzi”.

Caii vor dispare în 2024?

Profesorul EL Furlong, de la Universitatea din California de Sud, era îngrijorat în 1924 că aceste animale dragi, care sunt caii, ar putea fi pe cale de dispariție până în 2024: „Zilnic, tractorul și automobilul iau locul calului în viața rurală. Pe măsură ce utilitatea calului trece, la fel va trece și necesitatea existenței lui. Folosirea unui cal în scopurile cu care a fost identificat din timpuri imemoriale va fi o curiozitate. Peste încă o sută de ani, s-ar putea să găsiți cai în grădini zoologice. Sunt sigur că nu îi veţi mai găsi în altă parte”. Asta clar că a fost o predicţie care nu s-a întâmplat, slavă Domnului!

Femeile preiau conducerea în 2024

Frank L. Ferraro a prezentat o viziune clară asupra viitorului într-o scrisoare din 1924 către „New York Daily News”: „S-a gândit cineva vreodată cum va fi țara asta peste o sută de ani? Imaginează-ți doar: vom avea o femeie președinte, femei politicieni și femei poliţiste. Deoarece femeile vor ocupa toate pozițiile cele mai înalte, în mod firesc bărbații vor fi obligați să facă toată munca; cei care nu sunt apți fizic pentru astfel de locuri de muncă grele vor trebui să stea acasă și să aibă griji de bebeluși sau de animalele de companie. Atunci vom avea o armată formată în întregime din femei, astfel încât, în caz de război, femeile vor face toată lupta.”

Cum vor fi fetele în 2024?

RB von KleinSmid, președintele Universității din California de Sud, și-a imaginat în 2024 că „fata de mâine” va fi o zeiță căreia îi place să danseze: „Ea va fi puternică din punct de vedere fizic, activă şi dinamică. Ea va fi frumoasă şi îi va place să danseze. Ea nu va fi leneșă, foarte inteligență și dornică de judecată. Din punct de vedere spiritual, ea va radia de dragoste și bunăvoință. Cu încredere în semenii săi și cu credință în Dumnezeu, îi va fi ușor să fie bună și bucuroasă să slujească. Ea va fi o binecuvântare pe Pământ și un imn de laudă la cer”.

În 2024, cine va avea 75 de ani va fi „tânăr”

Sir Kingsley Wood, un politician britanic care a vorbit la o cină din 1924 la Londra, a spus audienței sale că „nu exista nicio îndoială că până în 2024 așteptările medii de viață vor fi de cel puțin 100 de ani, iar o persoană de 75 de ani va fi relativ una tânără”.

În 2024, se va lucra mult de acasă

Archibald M. Low, un om de știință britanic, și-a imaginat ceva care semăna cu Internetul în cartea sa din 1924 „Wireless Possibilities”: „Fără îndoială că în viitor vom putea semna cecurile noastre prin transmiterea rapidă a mișcării; vom fi capabili să urmărim criminalii, să le trimitem amprentele digitale și să desfășurăm foarte multe clase de afaceri care, în prezent, necesită atenția noastră corporală. De ce nu ar fi putut să-și desfășoare afacerile din casă confortabil?” a scris Low.

În 2024, vom comunica direct cu alte lumi?

Zborul transcontinental din 1924 al lt. Russell Maughan a fost un triumf național în SUA. „Ce poate rămâne de cucerit până în 2024?” se întreba „Burlington Free Press”. „Poate că până în 2024 vom fi în comunicare directă cu alte lumi, făcând aranjamente prin semnale pentru a conduce o expediție până acolo”.

În 2024 va fi o limitare a naşterilor

Dr. Leland Ossian Howard, şeful biroului de entomologie din Washington, DC, a avertizat că lumea din 2024 va fi suprapopulată și înfometată dacă nu se iau măsuri drastice: „În ritmul actual, lumea va fi suprapopulată peste 100 de ani. Va trebui făcut ceva pentru a avea grijă de această populație. Nașterile vor trebui limitate într-un fel pentru că pământul nu poate furniza hrană pentru o populație în exces”.

În 2024, va fi penurie de alimente?

Colonelul William Boyce Thompson, un magnat milionar al cuprului, a înființat în 1924 Institutul de Cercetare a Plantelor lângă Yonkers, New York, „pentru a contracara penuria de alimente care este prevăzută pentru 2024”. Facilitatea a fost dedicată studiului unor metode mai științifice de producție a legumelor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock