Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Bazele militare secrete ale Taiwan-ului au fost dezvăluite de Google Earth. Greşeală sau intenţie?


Faimoasa aplicaţie „Google Earth”, cea cu ajutorul căreia putem observa şi vizualiza lumea întreagă, a făcut o actualizare, în urma căreia a relevat locaţia bazelor militare secrete ale Taiwan-ului, în care se găsesc rachete.

Da, e adevărat, „Google Earth” poate fi extrem de util atunci când vine vorba de găsirea celei mai apropiate atracții turistice sau de planificarea unei excursii, dar unele autorităţi guvernamentale s-ar putea să nu fie prea fericite. După ce Google a lansat recent noile hărți 3D actualizate ale Taiwan-ului, nu a durat mult timp pentru ca autoritățile din această țară să observe că „Google Earth” a dezvăluit toate locaţiile secrete ale rachetelor militare taiwaneze. Iar imaginile sunt atât de detaliate, încât este chiar posibil să se spună care este modelul lansatoarelor de rachete.

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan este în prezent în discuții cu Google în legătură cu această chestiune, însă ministrul Apărării Naționale, Yen De-fa, a minimalizat într-o oarecare măsură riscurile implicate, afirmând că „localizarea infrastructurii de apărare în perioade de pace nu este aceeaşi cu localizarea ei în timp de razboi.”

Nu este pentru prima oară când Google a inclus imagini ale unor locații sensibile în serviciul de cartografiere prin satelit; sunt, de asemenea, vizibile facilități militare şi din alte țări, inclusiv din celebra „Area 51”. Trăim timpuri în care sateliții comerciali pot nu numai să vadă facilitățile militare, ci să şi le fotografieze și apoi imaginile să apară on-line; astfel, păstrarea secretelor facilităţilor de pe suprafața Terrei a devenit o misiune aproape imposibilă.

Totuşi, nu trebuie uitat că gigantul american Google şi-a făcut un obicei în a mai blura unele facilităţi de pe hărţile sale on-line.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): businessinsider.com