Un incident bizar: a plouat cu peşti într-un oraş din India! Care e explicaţia?

153

Locuitorii din oraşul indian Amalapuram au rămas absolut şocaţi după ce din cer a început să plouă cu… peşte! Evenimentul meteorologic neobișnuit, care a avut loc într-o regiune indiană de coastă, s-a datorat cel mai probabil apropierii ciclonului Phethai.

Mai multe filmări şi fotografii postate pe Facebook şi pe alte reţele de socializare de către localnici, arată o mulţime de pești care se zvărcolesc pe străzile din oraş. Deși este neobișnuit, trebuie ştiut faptul că, uneori, peștii pot fi aspiraţi în aer de vânturi puternice (ca urmare a prezenţei unei furtuni sau a unui uragan), înainte de a fi aruncaţi la sute de km depărtare în zone în care Soarele chiar să strălucească. Şi e vorba nu numai de peşti, ci şi de alte vieţuitoare marine sau din apropierea apelor, ca broaște sau scoici.

Ploile cu peşti au fost observate practic pe tot globul pământesc. Mărturiile despre aceste căderi din cer umplu paginile revistelor care scriu despre fenomene anomale şi chiar jurnalele meteorologice raţionale şi serioase scriu în mod regulat despre ploi cu scrumbii, uragane cu calmari sau despre tornade cu păstrăvi.

Probabil că cea mai uimitoare dintre toate ploile cu peşti a fost cea care a avut loc la bordul unei bărci care aparţinea la trei pescari dintr-o mică insulă a Oceanului Pacific, la data de 3 aprilie 1986. Naufragiind în timpul unei furtuni, pescarii au petrecut 119 zile într-o barcă, înainte de a fi găsiţi la mai mult de 500 de mile de locul în care li se scufundase goeleta. În tot acest timp ei s-au hrănit prinzând peşti mici cu mâinile goale, pe care îi sugrumau şi îi mâncau. La un moment dat, într-o noapte, cu puţin timp înainte de finalul acestei aventuri, ajungând cu disperarea la apogeu şi suferind consecinţele dietei cu peşti, cei trei bărbaţi s-au rugat lui Dumnezeu să le trimită şi altă hrana în afară de peştii aceştia. Atunci, spre mirarea lor, de sus a căzut ceva direct la ei în barcă. Acest ceva era un peşte rar, dar deosebit de gustos, dintr-o specie care niciodată nu trăieşte la suprafaţa apei, ci dimpotrivă, încearcă să stea cât mai adânc.

Mai târziu, când au fost salvaţi, cei trei pescari au povestit despre minunea ai cărei martori au fost, ceea ce i-a uimit pe hidrobiologi, care au spus că o asemenea specie trăieşte la o adâncime de aproape 600 de picioare şi au dat o explicaţie simplă – o pasăre a prins acest peşte şi l-a scăpat pe când se afla în aer. Ce înseamnă însă păţania pescarilor – un răspuns la rugăciunea lor? Cei mai mulţi au crezut că aici este mâna lui Dumnezeu, pentru că un alt fel de explicaţie care să sune mai raţional nu există.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): timesofindia.indiatimes.com