Enigmatica „Piatră a Cerului” din Africa – singura piatră de pe Terra alcătuită din „oxigen pur”?


Imagine: captura YouTube

Una dintre cele mai ciudate pietre găsite vreodată este „Piatra Cerului”, o piatră albastră, care a fost descoperită în anul 1990 de către geologul și arheologul Angelo Pitoni, în Sierra Leone (Africa de Vest). El a trimis piatra misterioasă pentru a fi investigată la mai multe laboratoare din întreaga lume. Testele au fost efectuate în laboratoarele Universității din Geneva, Roma, Utrecht, Tokyo și Freiberg, Germania. Piatra e formată din 77% oxigen, 20% carbon și calcar. Au fost găsite în ea și urme de silicon și alte materiale.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că piatra e diferită de orice alt exemplar găsit pe Pământ, probabil provenind din afara planetei. Datarea cu carbon a arătat că piatra a ajuns pe Pământ oriunde între 2.500 și 17.000 de ani în urmă.

Unii cred chiar că piatra nu a provenit de pe vreun meteorit, ci este chiar una artificială. Un alt mister legat de „Piatra Cerului” este acela că acest artefact se găsește în straturile de sol datând cel puțin din anul 12000 î.Hr. Aşa că se presupune că piatra a fost fie produsă de o civilizație necunoscută, pierdută în timp, fie de o civilizație care nu este de pe planeta noastră.

Dar misterul legat de această piatră încă rămâne…


Lasă un comentariu