Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Acest om şi-a creat un muzeu tare ciudat în casa lui din Canada… Despre ce e vorba?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankNorman Sam Elder a fost în viaţa lui de toate: explorator, artist, scriitor, crescător de animale exotice. El a fost, de asemenea, considerat ca fiind unul dintre cei mai excentrici oameni din Toronto. Elder a fondat un muzeu în interiorul casei sale, în 1967, pe care l-a umplut cu animale exotice și artefacte colecţionate din călătoriile sale din întreaga lume.

Elder a deținut, de asemenea, o cabană de vară în Muskoka, dar care a fost abandonată după moartea sa, în 2003. Înainte ca această cabană să fie dărâmată, un grup de exploratori urbani și fotografi din Ontario au reuşit s-o exploreze.

În timpul vieții sale, Elder a realizat numeroase expediții în zone îndepărtate din Papua Noua Guinee, Namibia, Amazon, Congo, Arctica, Madagascar și în alte țări. El a adunat multe artefacte din călătoriile sale, pe care le-a expus etajul principal al casei sale. Artefactele cele mai notabile au inclus un schelet reconstruit de panteră, o colecție de ouă de malachit turcoaz, ouă fosilizate de păsări-elefant, obuze militare neexplodate, un craniu de elefant, cranii umane din râul Gange.

Unele dintre animalele pe care le ţinea erau vii: un liliac, trei lemuri, dihori, doi pitoni mari și un șarpe boa. El a avut chiar și o broască țestoasă gigantică din Insulele Galapagos, pe nume Tony.

În cabana lui Muskoka, lui Elder îi plăcea să picteze; aici a adunat mai multe reviste vechi de „National Geographic”, dar şi albume foto ale călătoriilor sale documentare. Din 2003 până în 2015, cabana a rămas uitată şi neatinsă, până când a fost explorată de un grup de fotografi şi exploratori urbani.

Pe 15 octombrie 2003, Elder s-a sinucis în Toronto, spânzurându-se. În toamna anului 2015, întreaga lui proprietate din Muskoka a fost demolată, dar muzeul din casa lui a fost renovat.

Priviţi mai jos, câteva din fotografiile fascinante din colecţia acestui aventurier ciudat din Canada…

blank

blank

blank

blank

blank

Sursa (traducerea şi adaptarea): ontarioabandonedplaces.com


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu