Acest om şi-a creat un muzeu tare ciudat în casa lui din Canada… Despre ce e vorba?


Norman Sam Elder a fost în viaţa lui de toate: explorator, artist, scriitor, crescător de animale exotice. El a fost, de asemenea, considerat ca fiind unul dintre cei mai excentrici oameni din Toronto. Elder a fondat un muzeu în interiorul casei sale, în 1967, pe care l-a umplut cu animale exotice și artefacte colecţionate din călătoriile sale din întreaga lume.

Elder a deținut, de asemenea, o cabană de vară în Muskoka, dar care a fost abandonată după moartea sa, în 2003. Înainte ca această cabană să fie dărâmată, un grup de exploratori urbani și fotografi din Ontario au reuşit s-o exploreze.

În timpul vieții sale, Elder a realizat numeroase expediții în zone îndepărtate din Papua Noua Guinee, Namibia, Amazon, Congo, Arctica, Madagascar și în alte țări. El a adunat multe artefacte din călătoriile sale, pe care le-a expus etajul principal al casei sale. Artefactele cele mai notabile au inclus un schelet reconstruit de panteră, o colecție de ouă de malachit turcoaz, ouă fosilizate de păsări-elefant, obuze militare neexplodate, un craniu de elefant, cranii umane din râul Gange.

Unele dintre animalele pe care le ţinea erau vii: un liliac, trei lemuri, dihori, doi pitoni mari și un șarpe boa. El a avut chiar și o broască țestoasă gigantică din Insulele Galapagos, pe nume Tony.

În cabana lui Muskoka, lui Elder îi plăcea să picteze; aici a adunat mai multe reviste vechi de „National Geographic”, dar şi albume foto ale călătoriilor sale documentare. Din 2003 până în 2015, cabana a rămas uitată şi neatinsă, până când a fost explorată de un grup de fotografi şi exploratori urbani.

Pe 15 octombrie 2003, Elder s-a sinucis în Toronto, spânzurându-se. În toamna anului 2015, întreaga lui proprietate din Muskoka a fost demolată, dar muzeul din casa lui a fost renovat.

Priviţi mai jos, câteva din fotografiile fascinante din colecţia acestui aventurier ciudat din Canada…

Sursa (traducerea şi adaptarea): ontarioabandonedplaces.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO