Două femei de aceeaşi vârstă (20 de ani) au fost ucise – la 157 de ani distanţă – în aceeaşi zi, în acelaşi loc, de un presupus criminal pe nume Thornton, care a fost ulterior achitat! Coincidenţă uluitoare sau mai dă uneori greş Software-ul în care trăim?

  •  
  •  
  •  
  •  

Există forțe care leagă anumite evenimente printr-o sincronicitate ciudată? Trăim într-un program de calculator, care, uneori mai dă greş şi repetă evenimentele lumii, aproape cu fidelitate, deşi acest lucru n-ar trebui să se întâmple? Ce puteri misterioase se ascund în spatele acestui Univers? Am pus aceste întrebări pentru că doresc să vă prezint două cazuri de crime, petrecute la 157 de ani distanţă, şi care sunt legate între ele într-un mod mai mult decât bizar.

Ne aflăm la începutul secolului al XIX-lea în Anglia, într-o localitate numită Erdington. Era o zonă liniștită, a cărei reputaţie fost spulberată pe 27 mai 1817, când o tânără localnică, Mary Ashford, de 20 de ani, avu parte de un eveniment tragic. Seara, ea s-a dus cu prietena ei, Hannah Cox, la o gală de dans, ce avu loc la Hanul Tyburn. La această gală, Mary se întâlni cu un fermier, pe nume Abraham Thornton, care avea 25 de ani. În acea seară, cei doi au petrecut și au dansat împreună.

În miezul nopții, Mary a fost văzută părăsind petrecerea cu Thornton. Câteva ore mai târziu, un muncitor francez, pe nume George Jackson, făcu o descoperire macabră pe iarbă, nu departe de Hanul Tyburn: rămăşiţele neînsufleţite ale unei femei, care s-a dovedit a fi Mary. Autoritățile au aflat ulterior că femeia a fost agresată se*ual, bătută şi apoi ucisă, o crimă care a șocat comunitatea locală liniștită.

Ţinând cont de faptul că Thornton fusese ultimul care a fost văzut cu ea, a fost adus imediat la interogatoriu, dar bărbatul părea la fel de șocat și uimit de uciderea femeii, ca şi ceilalţi. E adevărat, el a recunoscut că a întreţinut relaţii intime pe câmp, dar bărbatul a insistat că doar acest lucru s-a întâmplat, iar cei doi s-au despărţit şi au mers spre casele lor. Totuşi, bărbatul a fost arestat pentru uciderea lui Mary Ashford, întrucât urma bocancului lui a fost găsită la locul crimei.

Cu toate acestea, în lipsa altor dovezi concrete, Thornton a fost eliberat, nefiind găsit vinovat pentru crimă, în ciuda faptului că localnicii au fost convinși de vinovăția lui. Totuși, Thornton s-a mutat în New York (în Statele Unite) pentru a începe o nouă viață, departe de scandaluri. E a trăit o viață normală până la moartea sa în 1860, nimeni neştiind niciodată dacă a fost într-adevăr responsabil pentru moartea femeii.

Acum, să mergem 157 de ani mai târziu, până în 1974, când la aceeaşi dată, 27 mai, o asistentă (tot de 20 de ani), pe nume Barbara Forrest, s-a dus la dans împreună cu prietenul ei, pentru a sărbători Bank Holiday Monday. După eveniment, femeia a fost văzută la stația de autobuz Colmore Circus din centrul orașului la aproximativ 1 noaptea. Aceasta a fost ultima dată când cineva a văzut-o în viață, fiind începutul unei serii ciudate de coincidențe și sincronicităţi.

După ce femeia a fost dată dispărută, pe 4 iunie 1974 trupul ei neînsufleţit a fost găsit într-un șanț din Parcul Pype Hayes, din Erdington, cam în acelaşi loc unde a fost omorâtă Mary în urmă cu 157 de ani. Ca şi femeia din secolul XIX, şi Barbara avea semne de vi*ol şi de bătaie. Poliția a interogat toţi pasagerii din autobuz și a cercetat cartierul, dar nimeni nu și-a putut aminti de femeie. Totuşi, poliţia a găsit un suspect. Numele lui? Michael Thornton, care a fost cunoştinţă de-a lui Forrest. Acelaşi nume de familie ca şi presupusul criminal de acum 157 de ani!

Thornton a fost adus în sala de judecată pentru uciderea Barbarei Forrest, după ce i s-a găsit sânge pe pantaloni, iar mama lui a furnizat alibiuri false despre fiul ei. El a fost găsit nevinovat din cauza lipsei de probe și eliberat ulterior.

Aceste două cazuri, separate de 157 de ani, au un număr incredibil de asemănări, care uneori par să depășească simpla coincidență. Ambele femei aveau 20 de ani și ambele au fost ucise în aceeaşi zi – 27 mai. În plus, ambele femei au fost înainte şi vio*late şi bătute, fiind găsite în aproximativ aceeaşi locaţie. Ambele femei s-au dus la dans, iar în amândouă cazuri, principalul suspect a fost un om pe nume Thornton, care a fost mai târziu achitat.

Ce se întâmplă aici? Cum putem explica numărul neobișnuit de asemănări dintre aceste două crime atât de îndepărtate în timp? Sunt doar coincidențe ciudate? Este omorul din 1974 o „crimă la indigo” după o crimă obscură de la începutul secolului al XIX-lea? Sau poate nu există coincidențe și toate evenimentele au loc într-un mod pe care niciodată nu l-am putea înțelege?


  •  
  •  
  •  
  •