Un mister cuantic: călătoria în timp şi teleportarea sunt unul şi acelaşi lucru?


Atunci când, în mod obișnuit, spunem călătoria în timp, ne referim în mod normal la transferul unui corp dintr-un interval de timp în altul. Dar, deoarece nu este posibil să ne întoarcem în trecut, putem merge doar în viitor, deoarece nu există timp negativ (E adevărat că după moarte, în universul tahionic, s-ar putea să mergem în trecut). Dar timp pozitiv există. Cu toate acestea, atunci când vorbim de nivele cuantice, putem spune că această călătorie în timp este un transfer de atomi care formează un corp, dintr-un loc în altul, cu referire la un interval de timp. Cineva ar putea spune că legea de conservare a maselor este încălcată aici. Dar mai jos aţi vedea şi explicaţia.

Acum, să ne referim şi la teleportare. Aceasta a fost definită ca transferul unei particule sub-atomice sau a unei particule fără masă sau a oricărui tip de materie dintr-un loc în altul, într-un cadru spațial. Fizicienii au reușit să teleporteze particule subatomice dintr-un loc la altul folosind principiile inseparabilităţii cuantice. În cadrul acestui fenomen, atunci când două particule sunt inseparabile între ele la nivel cuantic, ele prezintă aceleași proprietăți la distanțe mari, chiar și la distanțe de ani-lumină.

Teleportarea poate fi definită astfel: există o persoană aflată în locul A, a cărui stare cuantică este cunoscută. Și vrem s-o teleportăm spre un loc B. De aceea, dacă am legat atomii corpului cu cel ai locului B, atunci acești atomi trebuie să se aranjeze într-un fel pentru a se potrivi cu starea cuantică a corpului din locul A. Drept urmare, legea conservării masei nu este încălcată aici, deoarece particulele din locul A au fost teleportați în locul B.

Dar particulele din locul A trebuie să se distrugă în acel loc și să meargă în locul B, instantaneu și simultan. De aceea, se spune că putem teleporta doar particule subatomice mici, nu şi atomi întregi, deoarece principiul incertitudinii a lui Heisenberg nu o permite, întrucât magnitudinea și direcția unui atom nu poate fi determinat în același timp.

Concluzie: La nivele cuantice, atât călătoria în timp cât şi teleportarea ar putea fi unul şi acelaşi lucru, nu două concepte complet diferite.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock