Asta e dovada supremă că trăim într-o simulare sau într-un Cosmos creat de Dumnezeu? Toate constantele fundamentale sunt reglate pentru a sprijini viaţa!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Este reală lumea în care trăim și o percepem? Ca și filmul „Matrix”, suntem doar o simulare? Poate că suntem un joc video al unei rase extraterestre superioare, cteleare ne urmărește la televizor sau ne controlează cu un computer.

Una dintre cele mai bune dovezi pentru această teorie este aşa numitul „factor universal de reglare fină”. Faptul că Universul este reglat atât de precis pentru a susține viața este o coincidență astronomică uriașă. Nu e vorba doar de viața animală sau vegetală; e vorba de toată viața – stele, găuri negre, galaxii și chiar atomi și particule. Întregul Univers pare a fi „reglat fin”.

Un cosmolog britanic, Fred Hoyle, a fost primul care a realizat implicațiile acestei „coincidențe”. Vedeți, există un lucru foarte ciudat cu privire la constantele fundamentale (cum ar fi masele atomice sau viteza luminii) prin aceea că, dacă ar fi puțin diferite, nimic nu ar mai fi existat.

Să ne referim la forța nucleară tare din interiorul nucleelor atomice: dacă aceasta ar fi doar puțin mai puternică, stelele ar fi explodat la doar câteva secunde după ce s-au format. Nu am fi avut un soare sau vreo planetă. Dacă, pe de altă parte, forța nucleară tare ar fi fost puțin mai slabă, ea nu ar mai fi ținut împreună elementele, cum ar fi izotopul greu de hidrogen deuteriu. Stelele nu s-ar mai fi aprins și nici oamenii nu ar fi existat aici.

Și același lucru este valabil și pentru orice altceva. Puțin mai mult sau mai puțin din oricare constantă, iar Universul nu ar mai fi funcționat. Deci, întrebarea este: de ce sunt toate constantele fundamentale reglate pentru a sprijini Universul?


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO