Bobina-caduceu are nişte proprietăţi miraculoase care i-a lăsat mască pe cercetători! Se pare că ea încalcă legile electromagnetismului…

  •  
  •  
  •  
  •  

Există o bobină, a cărei proprietăţi miraculoase i-a lăsat perplecşi pe cercetători. Este vorba de bobina-caduceu, care constă dintr-un conductor obişnuit de cupru izolat, ce formează o înfăşurare dublu-spiralată în jurul unui miez de ferită. Există constatări multiple conform cărora această bobină încalcă legile electromagnetismului, în momentul în care un curent de înaltă frecvenţă este injectat în ea.

Caracteristicile speciale ale acestui tip de bobină sunt:

– Bobina-caduceu are reactanţă zero, spre deosebire de o bobină obişnuită; în momentul în care energia electrică străbate firele, nu are loc o creştere a temperaturii acesteia;

– Rezonanţa magnetică a bobinei-caduceu poate fi infinită, spre deosebire de o bobină obişnuită, ce rezonează doar la frecvenţa sa armonică fundamentală şi mai slab la armonicele 2 şi 3; bobina tensorială este capabilă să rezoneze puternic pentru orice număr de frecvenţe distribuite aleator în spectru.

– În mod straniu, semnalul injectat într-o astfel de bobină nu poate fi detectat de instrumentele de măsură standard. Radioamatorii au rămas pur şi simplu perplecşi de comportamentul extraordinar al acestui tip de bobină. De exemplu, două astfel de bobine pot forma un sistem de transmisie, în care una din bobine poate juca rolul de emiţător, iar cealaltă rolul de receptor, condiţia esenţială fiind cea a unei perfecte alinieri (precizia alinierii trebuie să fie similară cu cea a razei laser).

– De asemenea, câţiva cercetători au mai descoperit o serie de ciudate şi neaşteptate efecte inerţiale asociate acestor bobine. Astfel, s-a constatat că, imediat ce este activat de fluxuri de microunde, dispozitivul tinde să execute o serie de sărituri pe suprafaţa pe care este amplasat. Faptul pentru care bobina-caduceu se comportă astfel sau de ce aceasta produce o serie de alte efecte ciudate nu pot fi explicate prin teoria electromagnetismului clasic şi trebuie puse pe seama configuraţiei unice a acestui tip de bobină.


  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner