Un român are o teorie şocantă cu privire la viteza superluminică şi la timp


Am citit şi eu pe cancan.ro, teoria unui bărbat din Vaslui, cel care consideră că informaţiile pot fi transmise cu viteză infinită superluminică, depăşind astfel limita viteza luminii, de 300.000 de km/s, pe care fizicienii o consideră că nu poate fi depăşită. Iată un rezumat din ideile vasluianului Florin Cociuban:

* Luăm un cântar şi îl aşezăm jos. Mai luăm un cântar şi-l stivuim deasupra primului cântar, după care mai punem unul şi încă unul, construim un turn din zece cântare după care ne oprim şi vedem ce se întâmplă. Ne uităm la primul cântar de jos şi vom observa că indică nouă kilograme, cel de-al doilea va arăta opt kilograme şi tot aşa, în ordine descrescătoare, până la ultimul cântar care va arăta zero kilograme. Mă voi urca cu picioarele pe cântare şi, în timp ce privesc cadranele de sus în jos, voi mai lua o greutate în mână. Ce am observat? Am observat că toate cadranele, în acelaşi timp, dar, în mod diferit, arătau greutatea corpului meu plus greutatea pe care am luat-o în mână. Dacă am vorbi acum de viteza cu care s-a transmis, până la cântarul de jos, informaţia greutăţii pe care am luat-o în mână, veţi constata că este instantanee deşi, nu putem spune că este un singur corp, deoarece fiecare cântar va arăta în mod diferit ceea ce simte, în funcţie de greutatea cu care am apăsat pe ultimul cântar stivuit. În concluzie, putem spune că această viteză cu care s-a transmis informaţia este instantanee şi mult superioară oricărei viteze cunoscute până în prezent. Această tehnică este valabilă pentru oricât de multe cântare am stivui.

* Despre timp, am putea spune că s-ar opri în loc în acest experiment deoarece transmiterea informaţiei este instantanee pentru toate cântarele şi nu ai avea cum să o măsori (…) Să continuăm experimentul pentru a vedea mai bine ce este timpul şi viteza, dar, de data asta, imaginar, deoarece, în adâncul acestei teorii nu este vorba de acele cântare normale, ci se referă, de fapt, la atomicul Universului şi subatomicul lui (…) Continuăm să stivuim cântare fără să ţinem cont decât de gravitaţie, şi nu de alte forţe (…) Şi stivuim cântare de la Pământ până la Soare după care ne oprim deoarece ştim că raza de lumina face 8,3 minute până la Pământ. Apoi aplicăm acelaşi procedeu. Întâi ne asigurăm că toate cântarele se află sub o mare presiune după care apăsăm pe cântare cu o forţă oarecare şi nu vom putea observa decât aceeaşi reacţie ca şi în cazul celor zece cântare. Adică, atunci când vom apasă pe cântarul de sus de la nivelul Soarelui, vom observă că toate cântarele, instantaneu, vor simţi greutatea în mod diferit, indiferent de distanţă care desparte primul cântar stivuit, de ultimul. Într-un cuvânt, observatorul de pe Pământ va vedea creşterea greutăţii ceea ce înseamnă că informaţia a călătorit cu o viteză superluminică.

* Dacă am pune câte un observator pentru fiecare cântar, timpul nu se va opri în loc fiindcă informaţia trece mai repede decât viteza luminii şi nici cântarele prin care a trecut informaţia nu ar îmbătrâni, nici nu ar întineri, nici lungimea informaţiei relativ la fiecare cântar sau observator nu s-ar contracta, totul s-ar petrece în acelaşi timp.

Sursa: cancan.ro

P.S. Ideea vasluianului cu privire la o călătorie mai mare decât viteza luminii nu este una nouă, fiind speculată de fizicieni de multă vreme. Aşa cum spuneam într-un articol recent, din august 2017 – Este posibilă călătoria cu viteze mai mari decât cea a luminii? Dacă da, am putea călători în trecut… – călătoria cu viteză mai mare decât viteza luminii ar fi posibilă doar din punct de vedere teoretic, nu şi practic, însă, orice lucru care ar putea călători mai repede decât lumina s-ar mișca înapoi în timp.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO