13 octombrie 1917 – 13 octombrie 2017: 100 de ani de la „Miracolul de la Fatima”, cea mai mare apariţie supranaturală din lume


Astăzi, 13 octombrie 2017, se împlinesc 100 de ani când a avut loc celebra apariţie publică supranaturală de la Fatima (Portugalia), pe 13 octombrie 1917. Ce s-a întâmplat atunci şi ce-i atât de important? Veţi afla aproape totul, citind acest articol.

Prima apariţie a Fecioarei Maria

Totul a început pe 13 mai 1917, când trei copii din satul portughez Fatima au devenit eroii unei întâmplări extraordinare. Lucia, de 10 ani, şi cei doi veri ai ei, Franco şi Jacinto, de 9 şi 7 ani, se jucau pe un deal şi, pentru a se adăposti de arşiţă, şi-au făcut o colibă mică din crengi şi frunze. Deodată au văzut toţi trei un fulger. Şi-au adunat repede oile şi au pornit spre sat. Ajunşi lângă un stejar maiestuos, cerul a fost luminat de încă un fulger. Au privit în sus şi au văzut o femeie îmbrăcată în straie albe, mai strălucitoare decât Soarele. Copiii, rămaşi uimiţi de frumuseţea femeii şi liniştea sufletească pe care o degaja nimbul de lumină, nu s-au speriat. “Nu vă fie teamă, nu vă fac rău”, le-a spus femeia.

Lucia, trecându-i emoţia, a întrebat: “De unde veniţi?”. “Sunt din cer”, a fost răspunsul. Femeia i-a îndemnat, înainte să se înalţe spre cer, să vină în fiecare zi de 13, în fiecare lună, în acelaşi loc. Era prima apariţie a Maicii Domnului la Fatima.

Următoarele apariţii

În cinci luni consecutive Fecioara Maria şi-a făcut apariţia şi le-a vorbit iar celor trei copii. Doar în august data coborârii pe pământ a Maicii Domnului a fost amânată. În acea lună, în ziua de 13, tensiunea în sat era maximă. Autorităţile laice făceau presiuni asupra familiilor celor trei copii ca aceştia să declare că au minţit, că nimic din marile lor iluminări nu era adevărat. Fiind închişi pentru interogatorii, ei nu au putut veni în pădure la locul ştiut.

La 19 august, cei trei veri se aflau cu oile la păscut. Maica Domnului a coborât iar spre ei, anunţându-i că va face o minune pentru că lumea să-i creadă. La 13 septembrie se adunaseră la Fatima 25.000 de persoane pentru a fi martore la minune. La stejarul cunoscut, Fecioară a apărut şi le-a spus copiilor: “Rugaţi-vă pentru terminarea războiului!”. Lucia a rugat-o pe Maica Domnului să vindece “câţiva bolnavi şi un surdomut”, dorinţa împlinită pe loc.

Marele miracol de pe 13 octombrie 1917

Pe 13 octombrie, pe platoul din Fatima se adunaseră peste 70.000 de oameni. Ploua torenţial, dar norii s-au îndepărtat pentru a face loc unui disc argintiu enorm, învârtindu-se ca roata unei mori de vânt şi dansând pe cer. Obiectul degaja căldură, şi martorii au afirmat că hainele lor ude de ploaie s-au uscat în câteva minute. După ce a plonjat spre Terra, discul a urcat din nou spre cer şi a dispărut în direcţia Soarelui. Evenimentul îndeplinea profeţia a trei tineri ţărani afirmând că au vorbit Fecioarei Maria. Aceasta i-a prevenit de apariţia sa tocmai pe data de 13 octombrie, „pentru ca toată lumea să poată «crede»”. Mulţi s-au însănătoşit dintr-o dată, paraliticii se ridicau în picioare, orbii îşi recăpătau vederea. Marea apariţie nu mai putea fi contestată.

Mesajele de la Fatima

După cum se ştie celor 3 copii le-au fost înmânate de către Fecioara Maria 3 secrete. Două dintre secrete au fost făcute publice în 1941. Primul ar fi prevestit declanşarea celui de-al doilea război mondial, iar al doilea ar fi anunţat destrămarea imperiului comunist sovietic.

Cel de-al treilea a fost trimis Papei Ioan al XXIII-lea într-un plic sigilat, în 1959, iar Vaticanul a vorbit oficial despre el abia în 2000, Papa Ioan Paul al II-lea precizând că ultimul dintre secretele de la Fatima prezicea tentativa de asasinat îndreptată împotriva sa în 1981, al cărui autor a fost turcul Mehmet Ali Agca. Dezvăluirile Papei nu au reuşit însă să spulbere suspiciunile. Dimpotrivă, unii au ajuns la concluzia că fie o parte importantă din ultimul secret nu a fost dezvăluită pentru a nu se crea panică, fie există un al patrulea secret care conţine o serie de informaţii referitoare la ceva atât de grav, încât nu se poate dezvălui.

Aceste opinii au fost întărite şi de către declaraţiile făcute în cadrul unui interviu acordat în 1984 de cardinalul Joseph Ratzinger, fostul papă Benedict al XVI-lea. “Secretul conţine date privitoare la pericolele care ameninţa credinţa şi viaţa creştinătăţii şi, prin urmare, întreaga lume. Se referă, de asemenea, la importanţa ultimelor noastre zile. (….) Cel de-al treilea secret conţine lucruri care au fost deja anunţate de Scriptură”, preciza cardinalul Ratzinger.

Avertismentul ocultiştilor

Aşa cum scriam într-un articol din 17 ianuarie 2017, Miracolele de la Fatima ar putea avea legătură cu mesajele telepatice primite de la extratereştrii din steaua Sirius de diverşi ocultişti, dar şi de alte civilizaţii vechi ale lumii, poate că unul dintre lucrurile cele mai bizare cu privire la aparițiile de la Fatima îl reprezintă faptul că acestea au fost prezise de mai mulţi ocultişti / medii, cu câteva luni în avans. Potrivit lui Filipe Furtado de Mendonce, în cartea sa “O rază de lumină pe Fatima”, un grup de ocultişti / medii a dat un anunț într-un ziar local, “Diario de Noticias”, în care a spus că pe 13 mai 1917 va fi o ” zi de mare fericire” și una în care “lumina strălucitoare a “Stelei Dimineţii” va ilumina calea“. Acest articol a fost publicat în ziar pe 10 martie 2017, deci cu 2 luni înainte de evenimentul de pe 13 mai.

În Porto, un alt grup de parapsihologi primea transmisii similare; acest al doilea grup a primit un mesaj care spunea că “ceva transcendental” s-ar întâmpla pe data de 13 mai. Din nou, acest anunţ a fost publicat în alte cotidiene portugheze, cum ar fi “O Primeiro de Jeneiro” şi “Jornal de Noticias e Liberdade”. Persoana care a susţinut că a primit aceste mesaje a fost un mediu portughez bine cunoscut, Dl. Antonio.

Mulți alți vizionari și ocultişti au susținut, de asemenea, că au primit comunicări într-un mod similar. Alice Bailey pretindea că a fost destinatara unor mesaje de la o civilizație superioară de pe Sirius. Aleister Crowley și Rudolf Steiner susţineau că au primit mesaje “extraterestre” în anul 1904.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO