Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O imagine care îl arată pe Barack Obama îmbrăcat într-un costum satanic, a devenit virală pe Internet

 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

blankO imagine șocantă a fostului președinte Barack Obama îmbrăcat ca Satana a apărut online. Imaginea a fost încărcată pe Instagram de o artistă pe nume Annemarie Hope, care este cunoscută pentru ilustrații sataniste. Fotografia, care pare să fi fost luată de ea însăși, a fost încărcată în profilul ei, împreună cu o expresie ce conținea cuvintele „clasă și grație” – un termen folosit adesea de suporterii lui Obama pentru a-l descrie pe fostul președinte american.

Imaginea a fost ștearsă la scurt timp după ce a fost încărcată, dar nu înainte de a fi arhivată. Când a fost întrebată de ce a șters imaginea, Hope a răspuns: „Prea multă ură și lipsa unui sprijin suficient”. Copii ale fotografiei au început să apară în online, provocând mai multe dezbateri.

blank

Desigur, prima explicație ar fi aceea că că imaginea a fost „photoshopată”, așa că ar trebui mai întâi să investigăm această teorie. Pentru a verifica dacă imaginea a fost modificată digital pornind de la o altă fotografie, primul lucru care trebuie făcut este acela de a căuta imaginea, pentru a vedea dacă a existat vreodată o imagine originală. După încărcarea imaginii în motoarele de căutare Google și în Tinyeye, fotografia nu dă niciun rezultat; aşadar, dacă ea a fost modificată pornind de la o altă imagine, atunci imaginea originală nu a fost încărcată niciodată pe Internet, ceea ce pare puțin probabil. Vedeți captura de ecran de mai jos:

blank

În al doilea rând, o tehnică pentru a identifica dacă o imagine a fost modificată este aplicarea unor filtre diferite pe o fotografie. Prin aplicarea acestor filtre, se evidențiază zonele în care pot fi asociate diferite alte imagini. Din nou, acest lucru nu arată nicio dovadă de manipulare frauduloasă. Vedeți captura de ecran de mai jos:

blank

Dacă imaginea a fost „photoshopată”, cum ar sugera unii, atunci ar fi fost nevoie de un nivel foarte înalt de calificare în manipularea imaginilor. Faptul că domnișoara Hope nu pare să fi obținut această imagine din altă parte și că nu ar fi putut falsifica imaginea, sugerează că ea a însăşi a făcut fotografia.

În afară de asemănarea izbitoare dintre persoana îmbrăcată în Satana și Obama, persoana care se afla lângă „Obama” pare a fi Artur Davis. Davis este un avocat american și un politician care a ocupat funcția de membru democratic al Camerei Reprezentanților Statelor Unite ale Americii din 2003 până în 2011. Davis a fost un susținător al lui Barack Obama, când a candidat pentru preşedinţie în 2008, fiind unul dintre copreședinții naționali pentru campania lui Obama din 2008.

blank

Deci, care este semnificația costumului și ce simbolizează el? Costumul satanic pare să prezinte un hermafrodit înaripat, cunoscut sub numele de Baphomet. Numele de Baphomet datează din timpul Cavalerilor Templieri (acum peste 700 de ani), care, potrivit cronicarilor francezi ai cruciadelor, s-ar fi închinat unui idol păgân numit „Baphometh”. Unii cercetători cred că „Baphomet” a fost pur și simplu o variaţie a lui „Mahomed” – profetul musulmanilor.

Cea mai cunoscută reprezentare modernă a lui Baphomet a fost cea desenată în 1856 de către ocultistul francez Eliphas Levi, în cartea sa „Magie transcendentală: doctrina şi ritualul ei”. Baphomet arăta un hermafrodit înaripat, cu o torţă între coarne și o pentagramă pe frunte.

blank

Deci, dacă fotografia arată într-adevăr că fostul președinte american Barack Obama s-a îmbrăcat într-un costum satanic, ce semnifică acest lucru? A făcut o glumă sau a purtat un costum de Halloween? Poate că imaginea a fost ștearsă de pe Instagram deoarece a fost luată la un eveniment privat. Dar, totuşi, acest lucru alimentează încă o dată teoriile conspiraţioniste care arătau mai demult că Obama ar face parte dintr-un cult satanic…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): neonnettle.com


 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu