NASA a înregistrat sunete absolut uluitoare în spaţiul cosmic… Ascultaţi-le!


O inovație destul de recentă le-a permis cercetătorilor de la NASA să traducă particulele încărcate electromagnetic, vânturile solare, ionosfera și magnetosfera planetare în semnale electrice care pot fi transmise înapoi sub forma undelor radio.

Această nouă tehnologie fascinantă permite cercetătorilor de la NASA să asculte „vocea” corpului ceresc aflat în curs de investigare. În prezent, sondele spaţiale Voyager 1, INJUN 1, ISEE 1 și Hawkeye sunt echipate cu această tehnologie, iar rezultatele cu siguranță că impresionează.

NASA a publicat mai multe înregistrări sonore ale vocile planetelor și a sateliților. Unul dintre primele înregistrări a fost incredibila voce a celui mai mic satelit din cele 5 ale lui Uranus, Miranda. Ascultaţi cu atenție această înregistrare uimitoare, pentru a discerne un sunet asemănător unui bufnituri, foșneturile și suierăturile vânturilor de pe suprafaţa satelitului, care sună aproape ca o bătaie de inimă.

Cu cât e mai mare şi mai complicat obiectul ceresc, cu atât sunetele par a fi mai tari. Iată înregistrarea vocii planetei Neptun – care este un exemplu de sunet sinistru.

Inelele lui Saturn sunt cele mai complexe și mai neobișnuite care există în acest sistem solar. Acestea cuprind mii de miliarde de particule mici dintr-o gamă variată de materiale, inclusiv apă, gheață și minerale stâncoase. Având în vedere amploarea absolută a inelelor lui Saturn, precum și diversitatea compoziției lor, probabil că nu este surprinzător faptul că ele au o voce incredibil de distinctivă. În timp ce frumoasele inele par a fi liniștite, această înregistrare demonstrează că ele „cântă” incredibil.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO