Un cititor al site-ului a observat şi a fotografiat o „Lună dublă” sau o „Lună fantomatică”, un fenomen misterios foarte rar! O fi din cauza chemtrails?


Luna dublaPe 2 ianuarie 2015, un cititor mi-a trimis un email în care îmi spunea că, pentru o perioadă de circa 15-20 minute, a reuşit să vadă seara pe cer o „Lună dublă”! Citez din email:

„Salut Lovendal! (…) Locuiesc la casă într-un orăşel mic de munte din România (…), iar seara aceasta am văzut ceva foarte ciudat! Când mă uitam pe cer, am observat că lângă Lună, se mai afla un disc strălucitor, foarte asemănător cu discul Lunii. Am făcut mai multe poze, pe care le ataşez acestui email (…) Tot fenomenul n-a durat mai mult de un sfert de oră – 20 de minute”.

M-am uitat la poze şi apoi mi-am întrebat cititorul dacă nu cumva a făcut pozele prin geam, iar dublul Lunii nu ar fi altceva decât o reflexie a gemului. Cititorul m-a asigurat că pozele le-a făcut afară, din curtea sa. Întrucât nu am cum să verific această afirmaţie, trebuie să-i acord credit cititorului meu.

Pozele, într-adevăr, prezintă o „Lună dublă”, în sensul că se observă conturul obişnuit al Lunii, dar, în apropierea ei, se vede un disc foarte strălucitor, asemănător Lunii. Cine ar fi „vinovat” de acest fenomen ciudat? Atmosfera Pământului, care a creat o refracţie bizară pentru unii locuitori? Sau e vorba de altceva? Fenomenul de „sori multipli” (dubli sau tripli) este mai des întâlnit, dar despre fenomenul de „Lună dublă” s-a auzit mult mai rar.

Am întâlnit o descriere mai amănunţită a acestui fenomen pe blogul Coto Report. Şi am aflat câteva lucruri interesante de acolo:

* am vorbit cu un fermier ce avea peste 80 de ani şi mi-a spus că n-a văzut aşa ceva în viaţa sa (deşi şi-a petrecut cel mai mult timp pe afară);

* am făcut o cercetare pe Internet şi am aflat că nu există menţiuni istorice despre acest fenomen, dar, în ultimii ani, au fost observate mai multe „Luni duble”. De exemplu, Kathie Pomeroy din Australia a publicat o fotografie cu o „Lună dublă” surprinsă pe 17 mai 2011, după ce toată ziua au fost împrăştiaţi nori de chemtrails pe cer.

* de pe un forum, aflăm cum un cititor a fost martorul unei „Luni fantomatice” ce a apărut în timpul unei eclipse de Lună. Cititorul a făcut mai multe poze ce au fost trimise unor astronomi, care au concluzionat că de vină ar fi aparatul foto, deşi cititorul s-a jurat că a văzut cu ochii săi acea „Lună fantomatică”.

* suspectez că fenomenul celor „două Luni” au apărut din cauza chemtrails („dârele chimice de pe cer”), care distorsionează într-un fel corpurile cereşti.

Aştept şi opiniile voastre, bineînţeles…

Luna dubla 1

 

Luna dubla 3

 


Lasă un comentariu