Cazul ciudat al creaturii salvate dintr-un incendiu ce a avut loc în Nevada (SUA, 1999)… De ce guvernele vor să păstrăm secretul faţă de asemenea povestiri? Ce au de ascuns?

 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Dintr-un documentar mai vechi intitulat „Poveştile uriaşilor din Nevada”, am extras un fragment în care se vorbeşte despre un Bigfoot salvat dintr-un incendiu dintr-o pădure, în apropiere de orăşelul „Battle Mountain”. Reţineţi că întâmplarea a avut loc în Nevada, statul american unde s-ar afla faimoasa „Zonă 51”.

În 1999, ca urmare a arşiţei, pădurile din jur au luat foc… peste 200 de acri au fost cuprinşi de incendiu. Incendiul a fost aţâţat de vântul puternic. În mijlocul haosului focului, în seara zilei de 7 august 1999, vine o informaţie că a fost găsită o victimă care a suferit arsuri grave. Salvatorii au liniştit victima cu tranchilizante, înainte ca doctorii să vină. Dar salvatorii şi-au dat seama că victima nu era o fiinţă umană. Creatura arsă a fost aşezată pe o targă… dar e atât de mare încât abia încăpea pe ea!

Un martor care a dorit să rămână anonim a spus că victima semăna mai mult cu o maimuţă şi nu cu un urs. Avea circa 2,20 metri înălţime, cu mâini şi picioare umane şi un chip care semăna atât cu un om, dar şi cu o maimuţă. Putea fi acesta Bigfoot?

Creatura a fost urcată într-o utilitară şi dusă într-o destinaţie necunoscută. Apoi, toţi martorii incidentului au fost presaţi să păstreze secretul, cu pedeapsa pierderii slujbelor, a pensiei şi a altor beneficii guvernamentale. Experţii spun că este puţin probabil ca un martor anonim să fi furnizat atâtea detalii despre această victimă misterioasă, fără ca întâmplarea să fi fost una adevărată. Dar, din păcate, alţi martori nu au venit pentru a confirma spusele martorilor anonimi. Le e frică sau acesta e doar încă o poveste enigmatică din Nevada?

De ce guvernele din toate ţările marginalizează şi păstrează secretul în faţa unor asemenea povestiri? Ce au de ascuns? De ce nu vor să aflăm adevărul?

Foto: flickr.com (Commons Creative – free)

 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page