Găurile misterioase din Siberia se înmulţesc ca ciupercile! Ce se întâmplă!? Se deschid tunelurile către centrul pământului?

  •  
  •  
  •  
  •  

gaura SiberiaÎn vara anului 2014, câteva știri au făcut înconjurul lumii: nişte păstori ruşi de reni au găsit două cratere misterioase care au apărut brusc în Siberia. Dar, se pare că acestea nu sunt singurele… între timp au mai apărut/au fost descoperite alte câteva găuri asemănătoare în aceeaşi regiune, conform lui Siberian Times.com!

Începând din iulie 2014, cercetătorii au petrecut luni de zile investigând acest fenomen și au stabilit că explicaţia cea mai probabilă pentru apariţia celor 2 găuri ar fi eliberarea de hidrați de gaz, provocată de creșterea temperaturilor. Acum însă se pare că aceste cratere ar putea fi mult mai răspândite în regiune decât s-a crezut anterior.

“Ştim acum de șapte cratere din zona arctică a Siberiei”, a declarat profesorul Vasili Bogoiavlenski. “Cinci sunt situate direct pe peninsula Yamal, una în districtul autonom Yamal, iar ultima este situată în partea de nord a regiunii Krasnoyarsk, în apropiere de peninsula Taimir.”

Oamenii de ştiinţă speculează că ar putea exista mai multe zeci de asemenea cratere, repartizate pe întreaga Siberie. “Am putea compara aceste găuri cu ciupercile: atunci când veți găsi o ciupercă, în mod sigur mai sunt şi altele lângă ele”, a spus profesorul Bogoiavlenski. “Cred că ar putea exista mai mult de 20-30 cratere.”

Unele dintre cratere s-au transformat acum în lacuri, în timp ce altele par a fi înconjurate de câteva găuri mai mici. “Aceste obiecte trebuie să fie studiate, dar este destul de periculos pentru cercetători. Știm că nu poate avea loc o serie de emisii de gaze pe o perioadă extinsă de timp, dar nu știm exact când s-ar putea întâmpla asta” a ma spus profesorul rus.

P.S. Unde duc aceste găuri? Unele din ele fac legătura cu centrul pământului? Nu-i aşa că avea dreptate Jules Verne când a vorbit despre tunelurile care duc spre centrul pământului, în faimosul său roman de aventuri “Călătorie în centrul Pământului”? N-ar fi exclus. În definitiv, în cartea SF “De la Pământ la Lună”, scriitorul francez a anticipat cu acurateţe, peste 1 secol, călătoria oamenilor pe Lună (vedeţi mai multe în acest articol: Jules Vernes mai tare ca Nostradamus? Sau încă o dovadă că americanii n-au fost pe Lună?).

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu