Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Mai multe arme misterioase de cristal au fost descoperite într-un sit arheologic din Spania. La ce foloseau ele?


Medicina şi practicile New Age din zilele noastre fac adesea referire la puterea cristalelor. Dar cristalele au o istorie lungă care datează încă din antichitate.

Dar ce credeau oamenii din vechime despre cristale şi ce rol îndeplineau ele? Indicii cu privire la această întrebare ar putea ieşi la iveală odată cu descoperirea unor arme de cristal într-un sit antic spaniol. Mai multe morminte megalitice din situl arheologic Valencina de la Concepcion (în sud-vestul Spaniei) ascundeau mai multe arme de cristal. Acestea au fost făcute exemplar şi au fost extrem de bine conservate. Se estimează că ele datează din jurul anului 3000 î.Hr. S-a observat că armele de cristal sunt de aproximativ aceeași formă ca și săgețile construite în zonă în timpul acelei perioade, dar elementele de cristal ar fi necesitat un nivel mult mai mare de calificare pentru a fi construite.

Nu există mine de cristal în imediata apropiere, ceea ce sugerează că creatorii acestor obiecte trebuie să fi parcurs sute de kilometri pentru a se aproviziona cu materie primă. Deficitul de roci de cristal şi gradul mare de dificultate în prelucrarea lor sugerează faptul că armele de cristal au fost folosite doar de către elita societăţii.

Douăzeci și cinci de schelete umane au fost descoperite în situl arheologic, împreună cu ceea ce arheologii au descris ca fiind „un set extraordinar de bunuri gravate somptuoase”. Cu toate acestea, armele de cristal au fost găsite într-o încăpere separată, astfel încât este imposibil ca ele să fie atribuite unui mormânt anume. Istoricii speculează că armele de cristal erau deținute în mod colectiv de către toţi cei îngropaţi în Megalit.

Regele Alfonso al X-lea Înțeleptul al Castiliei (1221-1284) spunea odată că cristalele sunt obiecte cu o putere incredibilă, care deschid căi spre lumea spirituală și ne protejează de forțele întunecate. Prin urmare, este posibil ca armele de cristal să fi avut drept scop „sfinţirea” spațiului, împotriva forțelor întunecate.

Sursa (traducerea şi adaptarea): researchgate.net


Lasă un comentariu