Site de secrete, stiinta si metafizica

Ce-a făcut măreţul filozof Socrate după ce-a primit o găleată de apă în cap de la soţia lui…

1 21

Socrate a fost un celebru filozof al antichităţii… cine n-a auzit de el? S-a zis că Socrate era deosebit de urât; chel, purtând barbă, cu nasul borcănat. Îmbrăcămintea lui Socrate era întotdeauna modestă, atât din cauza sărăciei, cât și a simplității sale; niciodată n-a fost văzut afișând o neglijență vestimentară, cum o vor face cinicii.

Socrate s-a căsătorit cu Xantipa, renumită pentru caracterul ei dificil şi afirma că se căsătorise cu ea cunoscându-i bine caracterul, deoarece dacă el avea să reuşească să suporte firea Xantippei, însemna că avea să poată trata cu oricare altă persoană, oricât de dificil caracter ar fi avut. Cu Xantipa, Socrate a avut trei copii, Lamprocles, primul născut, Sophroniscos și Menexene.

Într-o dimineaţă, după ce Xantippa a tunat şi a fulgerat cu tot felul de injurii nejustificate împotriva lui Socrate, acesta a ieşit tiptil din casă ca să n-o mai audă. Când Xantippa şi-a dat seama că Socrate a ieşit din casă şi că urla singură, s-a răzbunat aruncând în capul lui Socrate o găleată cu apă.

Calm ca totdeauna acesta a exclamat: “După atâtea tunete, era de aşteptat şi o ploaie…”

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie