Ce super-carte a primit Adam de la un înger / zeu-extraterestru? Din ea se putea afla viitorul…


În „Phaedrus”, filozoful Platon citează o poveste auzită de el de la Socrate: „În oraşul egiptean Naucratis, se găsea un faimos zeu numit Theuth. El este inventatorul multor arte, cum ar fi aritmetica şi calculele, geometria şi astronomia (…= dar marea lui descoperire a fost folosirea literelor”.

Zeul Theuth a transferat darul scrisului către faraon: „Scrisul, a spus Theuth, va face egiptenii mai înţelepţi şi le va aduce o mai bună ţinere de minte: este bun atât pentru memorie, cât şi pentru inteligenţă”. Faraonul însă l-a contrazis pe zeul Theuth: „Această descoperire a ta va aduce grea uitare în sufletele celor ce o vor învăţa, pentru că ei nu se vor mai folosi de memorie; ei se vor încrede în caracterele scrise, exterioare, şi nu îşi vor mai aminti ei înşişi”.

Că acest scris provenea de la „zei” (adică, nişte extratereştri mai avansaţi!?), putem afla şi dintr-o carte biblică apocrifă. Astfel, lui Adam, primul om de pe Pământ, i-a fost oferită de către îngerul Raziel o super-carte, pentru că ea conţinea nu doar toate lucrurile demne de a fi ştiute, ci şi profeţii despre viitor. Adam urma să devină bogat folosind cartea, pentru el
şi pentru toţi cei care îi urmau: „Asemenea, dintre copiii tăi care vor veni după tine, oricine va folosi această carte va şti ce va să vie. Fie că este nenorocire, fie că va veni foametea, că grânele vor fi prea din belşug sau prea puţine, fie că potop sau secetă vor lovi ţinutul”.

Ce informaţii despre viitor conţinea această carte? Toate evenimentele care s-au petrec şi se vor petrece în timp sunt ştiunte de dinainte de către cineva!?


Lasă un comentariu