Ce-aţi zice de ideea că pe planeta Saturn s-ar găsi un fel de „stargate” („poartă stelară”) sau „gaură de vierme”, prin intermediul căreia se poate ajunge instantaneu în alt colţ al Universului? Ideea nu este una nouă, am discutat-o şi eu în cadrul acestui articol: Hexagoanele bizare de pe planeta Saturn ascund un mare secret: pe Saturn s-ar putea să se afle o imensă “poartă stelară” care ne leagă cu centrul galaxiei noastre, dar şi cu galaxia Andromeda!).
În principiu, despre ce e vorba? Conform unor cărţi de ezoterism, pe Saturn se găseşte o “poartă solară” extrem de vitală. Aceasta face parte dintr-o “autostradă intergalactică”, care porneşte din centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, trece prin “braţul Orion” (unde se află sistemul nostru solar) şi conectează şi marea galaxie vecină, Andromeda. Prin această “autostradă intergalactică” există mai multe “porţi stelare”, prin intermediul cărora pot fi parcurse imensele distanţe stelare. “Poarta stelară” de pe Saturn s-a numit “poarta Ninurta”, dar ea a fost cucerită la un moment dat, în istoria ocultă a galaxiei, de rebelul Lucifer, el fiind cel care decidea cine intra şi cine ieşea din sistemul nostru solar.
Dar, în acest articol vom discuta despre alte aspecte privind „poarta stelară Saturn”. Voi începe cu „Mitul lui Saturn”, o carte scrisă de David Talbott, şi în care se postulează că acum câteva mii de ani a existat o perioadă în care Saturn era mai aproape de Pământ și domina vizual cerul. Aceasta este „teoria Soarelui Saturn” și a fost inițial popularizată de Immanuel Velikovsky. În acest timp, când Saturn a fost considerat Soare, alte corpuri cereşti (probabil Venus și Marte) s-au aliniat și au format un „Munte Cosmic”, care se pare că se conectează la Saturn, ca și cum ar fi o cale (a se vedea imaginea de mai jos).
Termenul de „Soarele Saturn” pare a fi o contradicție în termeni. Cu toate acestea, nu e vorba despre un Soare în sensul unei mingi uriașe de gaz, ci mai degrabă despre o gaură de vierme. În seria video „Discursuri pe un cer extraterestru # 3”, David Talbott asociază Muntele Cosmic al lui Saturn cu Turnul Babel din Biblie (Poarta lui Dumnezeu). Poarta lui Dumnezeu a fost reprezentată de un simbol, o stea cu 8 colţuri, cunoscută sub numele de Crucea Ilu, care se potrivește cu simbolul crucii cu 8 spițe al lui Saturn.
Foarte interesant îl reprezintă faptul că în unele filme şi seriale SF hollywoodiene ni se vorbeşte despre aceste simboluri discutate mai sus. De exemplu, în filmul SF „Stargate” (1994) este vorba despre deschiderea unui portal către o altă dimensiune, acolo unde se află zeul-Soare Ra. Potrivit lui David Talbott, Ra este identificat cu Saturn. Citat de David Talbott: „Un scriitor grec, citat de eminentul clasicist Franz Boll, identifică zeul egiptean Ra, nu cu Soarele nostru, ci cu Saturn”. De asemenea, în „Stargate” observăm o structură care se pare că se potrivește cu Muntele Cosmic al lui Saturn, așa cum se observă în imaginile de mai jos. Imaginea din stânga de jos (# 1) este Muntele Cosmic al lui Saturn; simbolul se repetă pentru civilizațiile antice și se observă că este în formă de gaură de cheie. Imaginea din mijloc (# 2) este gaura de vierme din filmul „Stargate”. În acest film, gaura de vierme duce la „Ra”, iar Ra este identificat cu Saturn; remarcați din nou că are formă de o gaură de cheie. În cele din urmă, imaginea din dreapta (# 3) este Piața Sf. Petru din Vatican, care din nou este în formă de gaură de cheie și se potrivește cu Muntele Cosmic al lui Saturn.
Dar, şi în alte filme şi emisiuni TV ni se transmite, cifrat, ideea existenţei „găurii de vierme” din Saturn. De exemplu, în emisiunea TV Space:1999 există un episod numit „Soarele Negru”. Atunci când se intră în Soarele Negru, are loc o experiență de „îndoire a timpului”, iar persoanele respective sunt propulsate la un milion de ani lumină distanță. În „Wolfenstein”, in joc video din 2009, Soarele Negru era o altă dimensiune, iar naziștii încearcă să descopere secretele poporului Thule, o civilizație antică care ştia cum să intre în „Dimensiunea Soarelui Negru”. În filmul „Zathura: O aventură spaţială” (2005), protagonistul principal intră într-o gaură de vierme de lângă Saturn și călătorește înapoi în timp. În „Interstellar” (2014), o echipă de exploratori galactici intră într-o gaură de vierme de lângă Saturn, care servește ca şi scurtătură spre regiunile îndepărtate ale spațiului, iar în „Planeta maimuţelor” (2001) gaura de vierme electromagnetică pe care un personaj o folosește pentru a călători în timp este situată lângă Saturn.