Povestea biblică despre Turnul Babel e adevărată! Experţii au găsit dovezile într-o tăbliţă uluitoare, veche de peste 2.500 de ani


O tăbliţă de piatră descoperită acum 100 de ani în Babilon poate confirma existența Turnului Babel, aşa cum ne spune şi Biblia. În conformitate cu Geneza 11: 1-9, Turnul Babel a fost construit în țara Senaar de către un popor vechi, a cărui limbă comună le-a facilitat cooperarea. Nemulțumiți de acțiunile lor, Dumnezeu a hotărât „să le încurce limba” și să-i împrăștie pe fața Pământului. Turnul, care nu a fost niciodată finalizat, a devenit cunoscut ca Babel.

„1. În vremea aceea era în tot pământul o singură limbă şi un singur grai la toţi.
2. Purcezând de la răsărit, oamenii au găsit în ţara Senaar un şes şi au descălecat acolo.
3. Apoi au zis unul către altul: „Haidem să facem cărămizi şi să le ardem cu foc!” Şi au folosit cărămida în loc de piatră, iar smoala în loc de var.
4. Şi au zis iarăşi: „Haidem să ne facem un oraş şi un turn al cărui vârf să ajungă la cer şi să ne facem faimă înainte de a ne împrăştia pe faţa a tot pământul!”
5. Atunci S-a pogorât Domnul să vadă cetatea şi turnul pe care-l zideau fiii oamenilor.
6. Şi a zis Domnul: „Iată, toţi sunt de un neam şi o limbă au şi iată ce s-au apucat să facă şi nu se vor opri de la ceea ce şi-au pus în gând să facă.
7. Haidem, dar, să Ne pogorâm şi să amestecăm limbile lor, ca să nu se mai înţeleagă unul cu altul”.
8. Şi i-a împrăştiat Domnul de acolo în tot pământul şi au încetat de a mai zidi cetatea şi turnul.
9. De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru că acolo a amestecat Domnul limbile a tot pământul şi de acolo i-a împrăştiat Domnul pe toată faţa pământului.”

De secole, cercetători, istorici și teologi au dezbătut despre existența reală a turnului, dar acum specialistul în texte antic, dr. Andrew George de la Universitatea din Londra, pare că a găsit răspunsul datorită unui tăbliţe de piatră datând din jurul anului 600 î.Hr.

„Această tăbliţă oferă prima imagine reală a turnului Babel”, a spus el. „Aceasta ilustrează cele șapte niveluri ale megastructurii antice. De asemenea, ea identifică în mod clar și omul din spatele turnului: cel mai faimos conducător al Mesopotamiei, regele Nabucodonosor al II-lea”.


Lasă un comentariu