Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Realitatea Universului este incredibilă: fizicienii au descoperit o particulă bizară care este şi materie şi antimaterie în acelaşi timp!

230

materie antimaterieOamenii de ştiinţă de la Princeton au raportat prima observaţie a fermionului Majorana, o particulă prezisă prima dată cu peste 70 de ani în urmă, care se comportă în acelaşi timp atât ca materie, cât şi ca antimaterie (fac aici o mică paranteză, atrăgând atenţia asupra faptului că fermionul este denumirea generică dată particulelor elementare cu spin semiîntreg, ca electronul, protonul sau neutronul).

Pentru a testa existenţa acestui fermion, oamenii de ştiinţă de la Princeton au construit o placă de bază crestată de cristale ultrapure de plumb și au vizualizat-o folosind un microscop special (microscopul de efect tunel – folosit pentru observarea particulelor atomice), montat pe tampoane antivibrație. Doar atunci ei au putut să privească această particulă.

Microscopul a fost capabilurmărească modificările de semnal electric de-a lungul firului și au reperat un semnal electric neutru la fiecare capăt, semnalizând locația fermionului Majorana. Yazdani (şeful echipei de lucru) a declarat ca experimentul ar trebui să fie destul de ușor pentru alţi cercetători pentru a fi reprodus, deoarece nu utilizează metale exotice.

Descoperirea ar putea avea un efect major asupra sistemului practic de calcul cuantic. Făcând atomii să se comporte într-o stare de superpoziție cuantică, prin care aceştia pot fi reprezentaţi nu doar prin 0 şi 1, ci prin ambele cifre în același timp, un fermion stabil Majorana ar face ca totul să fie mult mai uşor.

Această nouă tehnică este mult mai stabilă și adecvat pentru inginerie. Acest lucru este mult mai interesant“, a spus Yazdani,pentru că permite oamenilor de ştiinţă pentru a manipula particulele exotice pentru aplicații potențiale, cum ar fi de calculele cuantice.”

Sursa: The Register

P.S. Această particulă (ce se comportă ca materie şi antimaterie) este într-adevăr ciudată, pentru că se ştie că materia şi antimateria, atunci când se întâlnesc, tind să se anihileze între ele.

Orgoni Crystal