În 2015, oamenii de ştiinţă japonezi se aşteaptă la primirea unui mesaj extraterestru! În 1983, ei au trimis un mesaj către steaua Altair şi acum vor răspunsul de la extratereştrii de acolo…


mesajul catre extraterestriCare este dovada cea mai convingătoare există civilizații extraterestre? Când vor face extratereștrii primul contact cu noi, oamenii? Când ne vor transmite extratereştrii un mesaj? Poate chiar la anul, în 2015! De ce? În anul 1983, deci acum 31 de ani, doi astronomi japonezi, Hisashi Hirabayashi și Masaki Morimoto, au transmis un mesaj cu ajutorul radiotelescopului către sistemul stelar Altair.

De ce acolo? Pentru că acest astru este situat destul de aproape faţă de Pământ, comparativ cu alte stele, aşa că un răspuns extraterestru ar veni destul de repede dacă există acolo viaţă. Steaua Altair este cea mai strălucitoare stea din constelația Vulturul și a douăsprezecea de pe întreg cerul nopții şi este situată la circa 16 ani-lumină faţă de Pământ. Presupunând că extratereştrii de pe Altair ar recepţiona mesajul, l-ar decodifica şi ar răspunde imediat într-un mod similar, cu noroc, mesajul extraterestru ar putea ajunge la noi pe Pământ în anul 2015. Cel puţin aşa consideră Hirabayashi, omul de ştiinţă care a trimis mesajul original în 1983.

Hisashi Hirabayashi a lucrat ca un om de ştiinţă la Observatorul Astronomic al Universităţii din Tokyo (Japonia). În prezent, această instituție se numește Observatorul Național Astronomic din Japonia. În 1983, împreună cu colegul său Masaki Morimoto, a trimis mesajul la care făceam referinţă mai sus, folosind un radiotelescop din SUA. Era în perioada în care japonezii au sărbătorit Tanabata, care este un festival tradițional care marchează întâlnirea pe cerul nopții al stelelor Vega și Altair, doua stele care simbolizează zeița Orihime și, respectiv, zeul Hikoboshi.

Astronomii consideră mesajul lor a ajuns pe Altair în 1999. Acesta include 13 imagini binare codificate, fiecare imagine  măsurând 71 x 71 pixeli și ilustrând caracteristicile sistemului nostru solar, poziția planetei noastre, elementele chimice cunoscute, numere întregi și structura de bază a ADN-ului uman. Oamenii de ştiinţă au încercat, de asemenea, explice modul în care formele de viață au evoluat biologic pe Pământ.

Potrivit teoriilor furnizate de domnul Hirabayashi, în cazul în care nivelul de inteligență al extratereştrilor este suficient de ridicat pentru a recepţiona și a decodifica acest mesaj, ei vor putea trimite un răspuns.

P.S. Să aşteptăm răspunsul extratereştrilor din 2015…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock