Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Rămăşiţe ale Atlantidei? Mormintele de giganţi din insula Sardinia (Italia) îi bulversează pe arheologi


Giganţi, o a doua Atlantidă și o bunăstarea spirituală. Ce au în comun aceste lucruri? Păi, foarte multe… Un sit arheologic recent descoperit în Sardinia (a doua cea mai mare insulă din Marea Mediterană) conține 321 de monumente masive, construite de o civilizație antică numită civilizaţia Nuragică, care se presupunea că a locuit în Sardinia din secolul al XVIII-lea î.Hr. (epoca bronzului) până în secolul al II-lea d.Hr. Ei şi-au primit numele după structurile masive pe care le-au construit şi care sunt împrăștiate pe întreg teritoriul Sardiniei.

Au fost aceste morminte construite cu adevărat de către giganţi? Sau au fost construite ca şi morminte comune? Ori poate că, asemenea piramidelor faraonilor din Egiptul antic, îi ajutau pe oameni pentru viaţa de apoi? Deși este sigur că ele au fost folosite pentru înmormântări, nu știm ce ritualuri specifice au fost realizate de către civilizaţia Nuragică; tot ce putem face este să speculăm, deoarece arheologii nu au un răspuns în acest moment. Localnicii vorbesc despre o legendă despre mormintele construite de giganți puternici, simpla prezență a acestor monumente aducând o stare de bunăstare spirituală.

Ce s-ar fi putut întâmpla cu acești giganți și cu civilizația antică a Nuragicului? Sergio Frau, autor al cărţii „Stâlpii lui Hercule”, speculează că, la fel ca Atlantida, un tsunami masiv a măturat zona, lucru devastator pentru civilizaţie, care s-a prăbuşit asemenea Atlantidei. Ar putea un tsunami provoca acest dezastru? Din păcate, da. Nu trebuie decât să ne uităm la istoria noastră recentă, cu tsunami-ul din decembrie 2004 din Asia de sud-est, cel care a provocat sute de mii de victime.

Din păcate, nu vom şti niciodată răspunsul cu siguranţă, pentru că pietrele nu pot spune poveşti. Însă, ne putem gândi la faptul că trebuie să existe o legătură între aceste monumente şi statuile gigante de pe Insula Paştelui sau de pe Insulele Solomon.


Lasă un comentariu