Vreţi să aveţi parte de cea mai ciudată experienţă pe care aţi trăit-o vreodată? Staţi într-o groapă vulcanică plină cu nisip şi ape fierbinţi! Zeci de mii de turişti fac asta în Japonia…


Imagine: flickr.com / David Lisbona (Commons Creative – free)

Kyushu, ce de-a treia mare insulă a Japoniei, este şi adăpostul a numeroase izvoare termale, cel mai faimoase dintre acestea aflându-se în orașele Beppu și Ibusuki. Aceste orașe, cu apele lor parfumate, cu climă subtropicală și ape vulcanice boloborosite, sunt destinații turistice majore.

Una dintre atracţiile cele mai populare este baia în izvoare fierbinţi, cunoscută sub numele onsen, şi oferită de diferite staţiuni. Dar, există acolo şi ceva mai puţin cunoscut, dar care constituie o experienţă extrem de relaxantă: baia de nisip! Ce înseamnă acest lucru? Practic a sta într-o groapă vulcanică de nisip până la 30 de minute. Experiența nu numai că este liniștitoare și satisfăcătoare, dar şi terapeutică. Se pare că ea ar fi de ajutor pentru tratarea infertilităţii, diabetului, anemiei, astmului bronşic, ajutând şi la pierderea în greutate.

Zonele de îmbăiere constau din imense cutii de nisip, încălzite cu ape naturale fierbinţi. Când nisipul este temeinic înmuiat în apă și abur fierbinte, apa se scurge. Apoi vizitatorii sunt invitaţi să intre în cutie și să se întindă, iar mai mulţi lucrători aruncă cu nisip peste oameni, rămânându-le descoperit doar capul. Turiştii rămân îngropaţi până când nisipul se răcește, și apoi se duc la duşuri pentru a-şi da jos nisipul şi murdăria de pe ei. Odată cutia fiind golită, procesul de încălzire este pornit din nou, care durează aproximativ 30 de minute.

Turiştii primesc la intrarea în cutia cu nisip şi o haină tradițională japoneză de bumbac numită „yukata”, precum și un prosop. Haina ajută la menţinerea nisipului lipit  de corp, acționând de asemenea şi ca izolant împotriva căldurii. O pernă de lemn este pusă sub capul turiştilor, atunci când aceştia se află în cutia de nisip.

Blogurile și siteurile de turism sunt pline de relatări ale turiştilor care s-au scăldat în nisipul din insula Kyushu. Majoritatea sunt de acord că „îngropatul” în sine a fost ciudat şi inconfortabil, dar, după aceea, efectul a fost incredibil. Alţii n-au fost chiar atât de fericiţi. De exemplu, reporterul Andrew Evans de la „National Geographic” îşi număra minutele pentru ca timpul să se scurgă cât mai repede. Iar când a ieşit din groapa cu nisip… „mă bucuram că încă mai eram în viaţă!”

Interesant e faptul că acest scăldat în nisip este de fapt o practică răspândită în rândul animalelor şi păsărilor. Ele se rostogolesc în praf sau nisip, pentru a-şi curăța sau usca blana, penele sau pielea. Comportamentul este comun printre o gamă largă de specii de mamifere și păsări și, uneori, este chiar o condiție necesară pentru a scăpa de paraziți. Noi îl utilizăm ca un tratament spa…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO