În sfârşit s-a rezolvat enigma anomaliei de pe fundul Mării Baltice! Navă extraterestră, navă nazistă secretă sau formaţiune naturală?


În aprilie 2011, un grup de exploratori suedezi, numiţi „Ocean X”, condus de Peter Lindberg, au anunțat descoperirea unui obiect ciudat și imens pe fundul Mării Baltice, cunoscut ulterior în mass-media drept „Anomalia Mării Baltice”. Despre această „anomalie” am scris mai multe articole, iar ultima informaţie a fost aceea că obiectul misterios de pe fundul Mării Baltice ar avea cel puţin 140.000 de ani vechime! (vedeţi articolul: Noi date despre misteriosul obiect de pe fundul Mării Baltice: are o vechime de cel puţin 140.000 de ani! Cine l-a construit!?).

Dar, mult mai târziu a devenit cunoscut faptul că „anomalia Mării Baltice” nu ar fi altceva decât un depozit glacial, o formaţiune stâncoasă trasă de gheață pe fundul mării cu mii de ani în urmă. Volker Bruchert, profesor asociat de geologie la Universitatea din Stockholm, a ajuns la această concluzie după ce a studiat probele furnizate de exploratorul Peter Lindberg.

Obiectul ciudat și enorm găsit la fundul mării este de aproximativ 60 de metri în diametru, iar forma sa ovală curioasă, cu proeminențe simetrice și lungi, împreună cu urmele misterioase de câteva sute de metri, l-au făcut pe Lindberg să creadă că un obiect ciudat a căzut în mare și a alunecat pe fund până când a rămas complet în poziția sa actuală.

După descoperirea obiectului în 2011, au început speculaţiile: de la o maşinărie nazistă până la rămășițele Atlantidei sau o navă extraterestră eşuată. Anomalia Mării Baltice a devenit celebră în lume și, de atunci, Lindberg a făcut tot ce-i stă în putință pentru a-și face publicitate și a strânge fonduri pentru noi expediții.

Profesorul Volker Bruchert a spus: „Am dat peste un mineral negru care ar putea fi o rocă vulcanică. Ipoteza mea este că acest obiect, această mare structură, s-a format în timpul epocii de gheață, cu mii de ani în urmă”. Echipa de exploratori Ocean X a ignorat complet faptul că majoritatea probelor pe care le-a luat de pe fundul mării au constat în roci ca granit, gnasi și gresie argiloasă. Iar acest lucru, conform oamenilor de știință, este exact la ceea ce ne-am aștepta să vedem într-un bazin glaciar. Întreaga Mare Baltică este un bazin glacial uriaş, o regiune excavată cu mii de ani în urmă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock