Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Grota de scoici Margate: această structură subterană misterioasă îi uimeşte pe toţi! Unii zic că ar fi creaţia cavalerilor templieri sau a francmasonilor!

296
blank
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

În 1835, un agricultor din Kent, Anglia, făcea munca de câmp obișnuită. Dar nu a mai fost atât de obișnuită, atunci când a lovit solul cu cazmaua lui, iar aceasta a dispărut în gol în pământ. Aparent, el a dat peste o structură subterană, ce era acoperită la suprafață cu pământ. Ce putea fi?

Muncitorul a adus la locul descoperirii un profesor local, care l-a luat şi pe fiul său mai tânăr, pe nume Joshua, pe care l-a coborât în gaura din pământ cu o lumânare. Ceea ce a văzut Joshua în subteran a fost ceva uluitor! Atunci când băiatul a fost scos la suprafaţă, el a spus că a observat camere pline cu sute de mii de scoici atent aranjate pe pereţi. Cineva, în subteran, a avut grijă să realizeze aceste adevărate opere de artă!

Muncitorul şi profesorul din povestea noastră au fost la început sceptici de spusele băiatului, aşa că au mărit gaura din pământ pentru a se convinge şi ei, cu ochii lor. Au rămas înmărmuriţi! Exista un pasaj, o rotondă și o cameră de altar, totul fiind acoperit într-un mozaic de scoici.

Tatăl lui Joshua, profesorul, s-a gândit imediat că această descoperire ar putea să-i aducă bani. Aşa că a cumpărat rapid terenul și a început renovarea grotii, făcând-o potrivită pentru vizitatori. Doi ani mai târziu, în 1837, Grota de scoici Margate (Margate Shell Grota) a fost deschisă publicului pentru prima dată. Și a avut dreptate: publicului i-a plăcut mult, aşa că vizitatorii vin chiar şi astăzi, când există pe lângă muzeu, un magazin de cadouri și o cafenea.

Dar există încă o întrebare majoră: cine a construit aşa ceva și de ce? Cu toate aceste cochilii aranjate atât de atent, este clar că cineva a petrecut o mulțime de timp şi bani pentru a desăvârşi această creație. Scoicile sunt aranjate sub forme de soare și stele, tavanele boltite și spațiile din jurul altarului făcându-o pe mulţi să creadă că totul are o dată semnificație religioasă.

blank
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Totuşi, nimeni nu ştie sigur cât de veche este structura. Se crede că ea ar fi fost construită în urmă cu 3.000 de ani. Unii spun că aceasta a fost nebunia unui aristocrat din anii 1700. E adevărat că în secolul al XVIII-lea grotele cu scoici erau destul de populare printre bogaţii Europei, dar grota de la Margate nu a făcut parte niciodată dintr-o moşie mare a vreunui bogătaş.

Alții cred că structura ar fi putut fi folosită ca şi calendar astrologic sau că are legătură cu francmasonii sau cavalerii templieri. Nu lipsesc însă nici teorii extravagante, ca de exemplu cea care spune că e vorba de o cultură mexicană misterioasă care a trăit în urmă cu 12.000 de ani.

Poate într-o bună zi, vom ști când această grotă a fost construită. A fost aici un templu secret? Lucrarea vieții unui nebun?

Orgoni Crystal