Mass-media oficială ne dă avertismente periodice cu privire la pericolul mortal al stelei Eta Carinae care se va transforma în hipernovă şi va distruge viaţa pe Pământ! Nu se ştie când se poate întâmpla asta… chiar şi mâine!


hipernovaAm impresia că mass-media oficială şi cercetătorii cred că noi, oamenii, avem minte scurtă. De ce spun asta? Priviţi ştirea care a apărut acum câteva zile pe toate fluxurile de ştiri. Citez de pe descopera.ro articolul intitulat „O supernovă ar putea distruge viaţa de pe Terra. Ce spun cercetătorii?”:

O supernova uriaşă ar putea genera o explozie masivă de raze gamma care ar putea să distrugă toate formele de viaţă de pe Terra, însă cercetătorii americani spun că acest fenomen este „puţin probabil” să se întâmple, citaţi de dailymail.co.uk. Cercetătorii americani spun însă că acest fenomen este „puţin probabil” să se întâmple.

Sistemul stelar Eta Carinae este unul dintre cele mai mari şi mai strălucitoare din galaxia noastră, Calea Lactee, şi are o masă de 90 de ori mai mare decât cea a Soarelui. Acest sistem stelar conţine şi o parte întunecată – ar putea aduce sfârşitul tuturor formelor de viaţă de pe Terra. Totuşi, experţii spun că acest lucru este „extrem de puţin probabil”, însă ei nu au înlăturat complet această posibilitate.

„Mai simplu spus, Eta Carinae este un butoi super-uriaş de pulbere stelară, care a ajuns aproape de finalul fuziunii sale”, se afirmă într-un articol publicat în revista Scientific American. „Ar putea, de fapt, să fi murit deja, iar lumina care poartă vestea despre moartea sa cataclismică ar putea să se îndrepte spre noi chiar acum”, precizează autorii aceluiaşi articol. Eta Carinae, denumită şi „steaua morţii”, este un sistem stelar situat la 7.500 de ani-lumină de Terra, aflat pe punctul exploziei care îl va transforma într-o supernovă.

P.S. Fanii site-ului „Secretele lui Lovendal” li se pare cunoscută această ştire… ca într-un „deja vu”. De ce? Pentru că eu am scris acest articol pe 20 octombrie 2011 despre posibilitatea ca steaua Eta Carinae să se transforme într-o hipernovă. Citez din acest articol (Eta Carinae, steaua masivă ce s-ar putea transforma în hipernovă şi ar putea distruge viaţa pe Pământ chiar şi în anul 2012):

Numele său este Eta Carinae. Este o stea, sau ca să fim oneşti, o stea dublă. Şi se pregăteşte să distrugă totul pe o rază de 50.000 de ani-lumină în jurul ei, deci inclusiv Pământul (…) Dar de unde provine pericolul lui Eta Carinae? Din faptul că e o stea extrem de instabilă. Atunci când ea va exploda, s-ar putea să se transforme nu în supernovă, ci în hipernovă. Ce este o hipernovă? E o explozie care se întâmplă stelelor hipergigante, care au o masă de 100 până la 300 mai mare decât cea a Soarelui. Atunci când aceste stele explodează, ele eliberează o energie incredibilă, ca şi cum ar exploda 100 de supernove simultan. Lumina hipernovei ucigaşe ar fi atât de intensă, încât lumina ei ar fi vizibilă, peste milioane de ani, şi în alte galaxii ale Universului. De fapt, lumina hipernovei ar putea eclipsa lumina altor stele din galaxia noastră.

Atunci când ar deveni hipernovă, Eta Carinae va elibera un “mănunchi” de raze gamma ucigătoare, care, dacă ar atinge planeta noastră, ele ar fi echivalentul a unei explozii nucleare de o kilotonă pe fiecare kilometru pătrat. Ar rezulta astfel circa 200 de milioane de kilotone de explozii nucleare. Absolut totul ar fi devastat pe Pământ şi nimeni şi nimic nu ar mai putea supravieţui. Precum se ştie, exploziile de rază gamma sunt cele mai puternice explozii cunoscute din întreg Universul, fiind capabile de a elibera atât de multă energie, cât ar face-o Soarele noastre în 10 miliarde de ani de existenţă, în doar 1 minut.

O hipernovă creează o zonă mortală de 50.000 de ani-lumină în jurul ei. Din păcate, Pământul se află la doar 7.500 de ani-lumină faţă de această stea (…) Dave Pooley, de la Universitatea California din Berkeley, spune că dacă Eta Carinae ar exploda, ar fi atât de strălucitoare, încât am putea-o observa chiar şi în timpul zilei, iar noaptea am putea chiar citi o carte la lumina ei. Asta, bineînţeles, dacă încă vom fi vii.

Mario Livio, de la Institutul de Ştiinţe privind Telescopul Spaţial din Baltimore, Maryland (SUA), a avertizat că Eta Carinae ar putea fi văzută explozând oricând. Şi Stefan Immler, om de ştiinţă NASA de la Centrul de Zbor Spaţial Goddard, crede că Eta Carinae ar putea exploda în următorii ani. Aceasta ar însemna că Pământul ar mai avea 7.500 de ani la dispoziţie pentru a se pregăti? Ei bine, nu chiar aşa. Unii fizicieni de la Agenţia Spaţială Europeană chiar au sugerat faptul că e chiar posibil faptul ca Eta Carinae să fi ajuns deja hipernovă cu mii de ani în urmă şi, astfel, razele mortale să ajungă pe Pământ oricând…

De ce ni se mai repetă această ştire care a mai apărut acum 3 ani? Există cumva vreun pericol real şi se doreşte să ni se dea nişte avertismente periodice?


Lasă un comentariu