Ce secrete ascund cele 9 „Manuscrise de la Marea Moartă” recent „redescoperite”? Va fi rescrisă Biblia? Vor exista controverse religioase?


Manuscrisele de la Marea Moarta 9Un arheolog a găsit încă 9 suluri mici în peșterile Qumran, unde, lângă Marea Moartă, au fost descoperite în anii 1940 şi 1950 mai multe manuscrise vechi de cel puţin 2.000 de ani, scrie site-ul Ancient Origins.net. Aceste suluri noi erau înfășurate în învelitori de piele, care erau purtate, de obicei, de evrei în vechime. De fapt, sulurile respective au fost scoase din grotele Qumran în anii 1950, dar ele nu au fost niciodată analizate, până când arheologul Yonatan Adler, de ​​la Universitatea Ariel, le-a redescoperit în învelitorile de piele. Şi acum, datorită tehnologiilor de ultimă oră, inclusiv imagine spectrală, este posibil ca aceste manuscrise să poată fi citite şi descifrate.

Qumran era un oraş locuit de comunitatea eseniană pe ţărmurile de vest ale Mării Moarte, în apropiere de ruinele lui Jericho. Locul a fost construit între anii 150 şi 130 î.Hr. şi a cunoscut mai multe faze de ocupaţie. Oraşul a devenit faimos în anul 1947, atunci când un cioban beduin a descoperit circa 900 de suluri, care au devenit cunoscute ca „Manuscrisele de la Marea Moartă.” Dintre acestea, 750 sunt în limba ebraică, 150 în aramaică, iar câteva în limba greacă veche. Manuscrisele au fost scrise pe pergamente din piele de animal, conțin unele dintre cele mai vechi versiuni cunoscute ale Bibliei ebraice și se spune despre ele că reprezintă cea mai mare descoperire arheologică din istorie. Controversata „Carte a lui Enoh” reprezintă unul din textele descoperite în peșterile Qumran. În ea, patriarhul Enoh vorbeşte despre Nephilim, giganţi, îngeri sau, de ce nu, extratereştri.

Manuscrisele de la Marea Moartă au devenit şi scandalul academic al secolului 20, din cauza întârzierii prelungite în publicarea lor, pe care mulți au susținut că este din cauza naturii controversate a conținutului său. Doar 20 % dintre textele au fost publicate la descoperirea lor, restul de 80% rămânând blocate într-un seif secret, la Muzeul Rockefeller din Ierusalim, timp de aproximativ 35 ani, provocând furie printre arheologi.

Cele 9 documente nou găsite fac parte din „lotul 1952”. Având în vedere scandalul academic de care am vorbit mai sus, mulţi se întreabă dacă ele într-adevăr au fost doar redescoperite sau dacă nu cumva au fost protejate și ascunse până în prezent. Conținutul textului nu a fost încă lansat, dar sunt sigur că el va fi extrem de controversat…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock