Metro-2, unul din marile secrete ale lui Stalin! Reţeaua subterană sovietică imensă care se găseşte sub Moscova!


metro-2Ruşii au tot ascuns diverse lucruri sub Moscova, de-a lungul timpului: biblioteci bizantine, camera de tortură secretă a lui Ivan cel Groaznic sau reţeaua de canalizare subterană a  Ecaterinei cea Mare. Așa că nu e de mirare că şi dictatorul Stalin a dorit să ascundă şi el ceva sub Moscova.

Metro-2 este numele dat unei rețele subterane feroviare secrete, construită de Stalin în anii 1930, pentru a permite poliției secrete sovietice să se deplaseze rapid în jurul orașului, fără să fie observată. Iniţial, această reţea lega reşedinţa oficială a lui Stalin cu Ministerul Apărării, cu buncărele de comandă precum și cu alte facilități militare. Mai mare și mai extinsă decât reţeaua oficială de metrou a Moscovei, încă nu se știe dacă construcția s-a oprit după moartea lui Stalin sau dacă succesorii săi au continuat s-o extindă.

Sistemul a fost, de asemenea, menit să servească drept protecție împotriva atacurilor nucleare, cu un buncăr uriaș construit sub o suburbie din Moscova (Ramenki), capabil să găzduiască până la 300.000 de oameni, împreună cu întreg comandamentul militar sovietic. Există chiar zvonuri că rețeaua s-ar extinde kilometri întregi dincolo de Moscova, permițând liderilor sovietici să fugă în cazul în care capitala ar fi fost lovită de un atac nuclear. Există, de asemenea, zvonuri că tunelurile au fost folosite de armată pentru a transporta provizii, materiale și personal între buncăre, fără ca toate aceste lucruri să fie observate.

Un tunel care duce în sistemul Metro-2 a fost descoperit după anii 1960, lângă Hotelul Rossiya (aproape de Kremlin) a fost demolat. Tunelul a fost denumit „D6,” care era codul aparent folosit de KGB pentru Metro-2. Puţine detalii se cunosc despre aceste secrete militare sovietice şi, deocamdată, toate sunt doar zvonuri.

metro-2 Moscova

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock